O iniţiativă personală a primarului Mircia Gutău: în noaptea de Înviere, lumină la toate locurile de veci din cimitirele Râmnicului!

255 0

În condiţiile în care la aceste Sărbători Pascale restricţiile de acces în cimitire vor rămâne în vigoare şi în virtutea tradiţiei creştin-ortodocşilor de a aprinde în noaptea de Înviere o lumânare la mormintele celor dispăruţi, primarul Mircia Gutău a avut ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest. Edilul-şef a achiziţionat din banii săi aproape 18.000 de candele ce urmează a fi aprinse la toate mormintele din cele 11 cimitire de pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea. Acţiunea va fi derulată în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 aprilie de către salariaţii Pieţe Prest SA – în cele două mari cimitire publice ale municipiului, ”Cetăţuia” şi ”Sfântul Ioan”, administrate de această societate – sau de către voluntari ai parohiilor ce gestionează cimitirele parohiale, astfel încât, în noaptea de Înviere, toate locurile de veci unde se odihnesc rudele râmnicenilor se fie luminate. Iniţiativa primarului Mircia Gutău a primit binecuvântarea ÎPS Varsanufie, care l-a felicitat pentru implicare.

 

• • •

 

Primăria Râmnicu Vâlcea a obţinut finanţare europeană pentru încă două proiecte destinate unor unităţi de învăţământ din municipiu

 

În data de 13 aprilie 2020, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au fost semnate două contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 al căror beneficiar este Primăria Râmnicu Vâlcea.

Primul dintre aceste proiecte, în valoare totală de 7.399.908,12 lei, din care suma solicitată este de 7.181.937,96  lei (1.540.196,86 euro), vizează ”Reabilitarea şi modernizarea Liceului Tehnologic «General Magheru»”. Prin proiect se doreşte reabilitarea şi modernizarea corpurilor componente ale Liceului Tehnologic ”General Magheru” (şcoală, cămin, atelier şi sală de sport, cantină), principalele investiţii fiind lucrări de anvelopare termică, de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, lucrări pentru realizarea de energie electrică şi de încălzire alternative, recompartimentări în vederea amenajării unor noi spaţii, asigurarea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi, refacerea hidroizolaţiei la fundaţii pe exteriorul clădirii, refacerea trotuarelelor de protecţie, dotarea cu mobilier şcolar, realizarea unui acoperiş de tip şarpantă din lemn la clădirea atelierului şi sălii de sport, extinderea sălii de sport etc.

Al doilea proiect aprobat spre finanţare este ”Reabilitare, modernizare şi dotare Grădiniţa cu program prelungit Ostroveni 1”, în valoare totală de 3.354.568,73 lei, din care finanţare nerambursabilă – 3.287.477,36 lei (693.736,25 euro). Principalele lucrări de intervenţie vor viza îmbunătăţirea calităţii termofizice a anvelopei clădirii, refacerea trotuarelor de protecţie, ignifugarea elementelor din lemn, refacerea hidroizolaţiei la fundaţii pe exteriorul clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor existente, înlocuirea pardoselilor în săli, pe holuri şi casele scărilor, modernizarea şi dotarea sălilor de clasă cu mobilier – măsuţe, scăunele, dulapuri, rafturi pentru jucării etc., modernizarea şi dotarea spaţiilor de preparare a hranei şi a celor de servire a mesei, amenajarea şi modernizarea spaţiilor de odihnă şi înlocuirea mobilierului, modernizarea tâmplăriei uşilor şi ferestrelor, reţea de internet (wireless), modernizare sistem de supraveghere video, dotarea cu panouri solare ca sursă alternativă de preparare a apei calde, refacerea şi amenajarea aleilor de acces, a spaţiilor verzi, amenajare teren de joacă şi dotare cu mobilier de exterior etc.

Până în prezent, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a depus în cadrul POR 2014-2020 24 de aplicaţii cu o valoare solicitată de 57.962.312,93 de euro. Dintre acestea, 18 contracte, totalizând o finanţare nerambursabilă de 37.547.957,41 de euro, au fost semnate şi se află în diverse stadii de implementare.

 

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Grigore Antipa

Postat de - 10 martie, 2021 0
FacebookTwitterGrigore Antipa (n. 27 noiembrie 1867, Botoșani, d. 9 martie 1944, București) a fost un naturalist, biolog darvinist, zoolog, ihtiolog,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *