Ea e campioana care a terminat prima clasa a 11-a și pleacă să studieze Business și Management peste Ocean!

389 0

Anna Maria Besenyei a început Triatlonul în 2016, iar de un an face parte din lotul național de juniori.  Deși are un program extrem de încărcat, cu câte 4 ore de antrenamente în fiecare zi, Anna este foarte bună și la școală. A terminat prima clasa a 11-a!

„Eram la Târgu Mureș, la Campionatul Mondial și când am aflat, chiar mi-am zis, ce tare!” – Anna Maria Besenyei, componentă a lotului național de juniori de Triatlon al României. 

Anul viitor va fi unul foarte dificil pentru tânăra sportivă! Ea trage tare să meargă să studieze Business și Management în America sau în Canada.

„Va fi un an foarte greu mai ales că eu doresc să plec din țară și vreau să dau Bac-ul american. Trebuie să mă pregătesc pentru el în paralel cu Bac-ul nostru” – Anna Maria Besenyei, componentă a lotului național de juniori de Triatlon al României.

Flabio Camora, cubanezul care pregătește lotul național de Triatlon, are numai cuvinte de laudă la adresa Annei.

„Anna a crescut mult în ultima perioadă, muncește mult, a prins mai mult curaj și încredere. Am început să lucrez și la alergare că era puțin în urmă” – Flabio Camora, antrenor lot național de Triatlon al României.

Când era mică, Anna Maria Besenyei a practicat înotul.

„Am ieșit printre ultimii din apă, în proba de bicicletă am vrut să îmi pun mănuși în mâini, ceea ce la Triatlon nu există. Eram udă și normal că nu reușeam, am pierdut foarte mult timp. Apoi nu înțelegeam de ce toată lumea mă întrece la bicicletă. Eu concuram cu un MTB, toată lumea avea cursiere. În proba de alergare am început să plâng” – Anna Maria Besenyei, componentă a lotului național de juniori de Triatlon al României. 

Între timp, Anna a început să capete experiență și rezultatele să apară. Este campioană națională pe distanță Sprint.

„Este un moment pe care am vrut să îl ating de când m-am apucat de Triatlon și mă bucur enorm” – Anna Maria Besenyei, componentă a lotului național de juniori de Triatlon al României.

A auzit de Triatlon de la o prietenă

Anna s-a apucat de Triatlon datorită unei întâmplări!

 „Am fost cu prietena mea și cu părinții să ne uită la un concurs de Triatlon și mi s-a părut interesant și am vrut să particip. Eu aveam un MTB de 12 kilograme, pe vremea aceea eram un copil și am vrut să încerc” – Anna Maria Besenyei, componentă a lotului național de juniori de Triatlon al României.

Anna recunoaște că și-a ales un sport extrem de greu dar nu îi pare rău. Dintre cele 3 probe ale Triatlonului ea excelează la înot.

„Cel mai bine merg și îmi place înotul, pentru că l-am făcut de când eram mai mică. Acum a început să îmi placă foarte mult și alergarea. La bicicletă e puțin mai greu, dar mă descurc” – Anna Maria Besenyei, componentă a lotului național de juniori de Triatlon al României.

În cei 6 ani de Triatlon, sportiva a avut și momente în care și-a dorit să renunțe.

„Mai ai acest gând, dar ce ar fi acum să mă opresc, chiar și în timpul concursurilor, când nu te simți bine sau nu ești în față, dar treci mai departe. Când treci linia de finish te eliberezi și te bucuri că nu te-ai oprit”  – Anna Maria Besenyei, componentă a lotului național de juniori de Triatlon al României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *