Ce performanță! Eliza Samara a câștigat Liga Campionilor la tenis de masă!

464 0

Trofeul cucerit aseară cu echipa poloneză KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg reprezintă a treia Ligă a Campionilor din palmaresul sportivei originare din Constanța, după cele adjudecate cu Fenerbahce (2015) și actuala echipă (2019).

Germania i-a purtat noroc Elizei Samara și coechipierelor ei. Jucătoarele de la KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg s-au impus, 3-2, în fața gazdelor de la TTC Berlin eastside, același scor cu care câștigaseră și pe teren propriu.

Accidentată, Samara nu a evoluat în finala de ieri, dar rolul de „antrenor secund” i s-a potrivit de minune.

„Mă bucur foarte mult că am luat din nou Liga Campionilor, nu a fost ușor să stau pe bancă, să dau indicații, dar m-am descurcat. Este foarte important ce îi spui sportivului, cum relaționezi cu el în momentul în care are nevoie de un sfat, o idee sau ajutor psihic. Dincolo de toate, este minunat să fim cea mai bună echipă din Europa și sunt fericită” – Eliza Samara, câștigătoare de trei ori a Ligii Campionilor.

Deși euforică după cucerirea trofeului, multipla campioană europeană are și o undă de regret.

„Îmi pare rău că nu am câștigat Liga Campionilor cu o echipă din România, dar sper ca acest vis să mi se îndeplinească până la urmă” – Eliza Samara, câștigătoare de trei ori a Ligii Campionilor.

Au petrecut cu … apă plată

 Trofeul câștigat la Berlin este al doilea din istoria polonezilor de la KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, iar Eliza și colegele asiatice l-au sărbătorit într-un mod inedit.

„Vom petrece la hotel, vom umple această cupă cu …apă plată”- Eliza Samara, câștigătoare de trei ori a Ligii Campionilor.

Sărbătoarea nu a ținut ca în povești, trei zile și trei nopți, pentru că sportiva se pregătește pentru Campionatele Naționale, competiție care se va desfășura săptămâna care vine la București, în Sala Polivalentă, și care adună la start „ crema” tenisului de masă românesc.

„Aceasta este viața noastră, a sportivilor. După ce câștigi un trofeu, o medalie sau un meci important, te bucuri și sărbătorești doar în ziua respectivă, pentru că din ziua următoare o iei de la capăt cu munca și antrenamentele. Așa și eu, petrec în seara asta (n.r. aseară), apoi gata, îmi reiau programul normal de pregătire. Campionatele Naționale reprezintă o competiție importantă și puternică și vreau să fiu la înălțime” – Eliza Samara, câștigătoare de trei ori a Ligii Campionilor.

Articole asemănătoare

De la BAC, la EURO!

Postat de - 5 iulie, 2021 0
FacebookTwitterUnele dintre jucătoarele naționalei de tineret a României au întrerupt pregătirea pentru turneul continental pentru a-și da Bacalaureatul, apoi au revenit…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *