Povestea gimnastului care are corpul acoperit de tatuaje

515 0

Roland Modoianu are 25 de ani și face gimnastică de…21! Când el era mic, părinții săi au plecat în Italia, iar bunica din partea mamei a fost cea care l-a crescut. La 4 ani, tot bunica l-a dus prima dată la sala de gimnastică și datorită căreia a ajuns la lotul național de seniori.

„21 de ani este o viață de om, a fost și greu dar în tot acest timp am descoperit și multe plăceri și m-am depășit pe mine de nenumărate ori” – Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică masculină. 

Sportivul, care la finalul lui octombrie va merge cu echipa de gimnastică masculină a României la Campionatul Mondial de la Liverpool, e plin de tatuaje. Fiecare moment dificil din viață peste care a reușit să treacă l-a transpus în desene pe piele. Cel mai impresionant este pe picior.

„În geometria sacră, Lotusul semnifică viața, totul duce la o renaștere, iar Elefantul Ganesha simbolizează norocul. Practic, am revenit după toate greutățile” – Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică masculină.

Pentru că și-a iubit enorm bunica, Roland are un tatuaj făcut în memoria acesteia!

 „Ea a fost cea care m-a crescut și căreia îi datorez tot ce sunt” – Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică masculină. 

La fiecare concurs, tatuajele sunt cele care îi dau puterea să meargă mai departe!

„Fac parte din mine”– Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică masculină.

Medicii l-au sfătuit să renunțe la sport

În atâția ani de carieră, Roland a avut și momente de cumpănă, dar a reușit să treacă peste toate. Accidentările au fost cele care l-au ținut perioade bune departe de ceea ce iubește cel mai mult!

„La 15 ani am avut prima accidentare, iar pe cea de-a doua care a fost și cea mai grea, la 20 de ani” – Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică masculină. 

După cea de-a doua accidentare a descoperit că are artroză la genunchiul stâng și fost nevoit să se opereze.

„Medicii mi-au cerut sub o altă formă să renunț la sportul de performanță. Eu am spus că vreau să continui și cu tratamente, reușesc” – Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică masculină.

De multe ori, în sala de antrenament și la competiții, gimnastul are dureri, dar strânge din dinți și merge mai departe.

„ Am dureri, uneori mai mici, alteori mai mari. M-am obișnuit și cu ele” – Roland Modoianu, component al lotului național de seniori de gimnastică masculină.

București, capitala gimnasticii

Între 27 septembrie și 9 octombrie, iubitorii gimnasticii artistice și aerobice se pot delecta la Sala Polivalentă cu 5 competiții importante. De pe 27 septembrie până pe 2 octombrie sportivii și sportivele de la gimnastică artistică vor participa la două campionate naționale și două internaționale, Romgym Trophy. Roland va concura atât la campionatul național cât și la Romgym Trophy. De pe 7 până pe 9 octombrie vine rândul gimnaștilor de la aerobic să facă spectacol în Sala Polivalentă din București. Spectatorii vor avea intrarea liberă.

Băieții s-au calificat la Mondialul de la Liverpool

La Campionatele Europene de la Munchen, echipa masculină de gimnastică a României din care face parte si Roland a terminat pe locul 10 în calificări și a obținut biletul pentru Campionatul Mondial de la Liverpool, care va avea loc între 29 octombrie – 6 noiembrie.

La Liverpool, echipa “tricolorilor“, formată din Andrei Muntean, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Răzvan Marc și Roland Modoianu va avea șansa să lupte pentru una dintre cele 3 medalii mondiale, performanță care ar aduce automat și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *