Jandarmii vâlceni alături de elevi în noul an școlar

346 0

Luni, 5 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea vor fi alături de elevii și cadrele didactice din județ. Jandarmeria Vâlcea are în responsabilitate 11 instituții de învățământ, respectiv 9 licee și două școli gimnaziale din Rm. Vâlcea, Drăgășani, Horezu, Brezoi și Bălcești.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică în zona instituțiilor de învățâmânt, odată cu începerea anului școlar 2022-2023, Jandarmeria Vâlcea va intensifica  măsurile de ordine publică în zonele adiacente unităților școlare, precum și pe traseele de deplasare a elevilor, prin includerea acestora în itinerariile de patrulare. Astfel, jandarmii vâlceni vor acționa în patrule mixte cu Poliția, dar și independent, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, precum și pentru a asigura o intervenție promptă în situația în care vor fi solicitați.

De  asemenea, pentru reducerea fenomenului violenței juvenile, Jandarmeria va pune accent pe măsurile de prevenție, iar în acest sens, pe tot parcursul anului scolar 2022-2023, jandarmii vor desfășura acțiuni preventiv-educative și anti-victimizare, în instituțiile de învățământ preuniversitar.

Prin intermediul acestor activități, Jandarmeria se va implica în mod activ în procesul de formare și educare a tinerilor, iar specialiștii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea vor desfășura campanii de informare în domeniul prevenirii traficului de persoane, absenteismului școlar, consumului de substanțe cu proprietăți psihoactive precum și pentru cunoașterea prevederilor actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice și conștientizarea consecințelor comiterii faptelor ilegale.

 INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Călimănești

Postat de - 25 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterCălimănești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Căciulata, Călimănești (reședința), Jiblea Nouă, Jiblea Veche,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *