Râmnicul fără rock este doar un loc. „Constelații Rock, Gala Trecut – Viitor” , 9-10 septembrie, o invitație specială pentru tineri!

1063 0

La sfârșitul anului trecut, într-un interviu, viceprimarul Andrei Gheorghiu ne spunea: “Râmnicul are nevoie să-și creeze o viață culturală dinamică, vibrantă, în care să fie sprijinite experimentarea și inițiativa. Îmi doresc să devină un pol cultural al evenimentelor din zonă, un laborator al creativității, un oraș cu spirit tânăr, dar în care istoria și tradițiile sunt respectate, în egală măsură. Mi-am propus ca de anul viitor să avem cel puțin două sau trei festivaluri de muzică, festivaluri cu tematică istorică, festivaluri de weekend, iar evenimentele culturale pe care le organizăm să umple tot sezonul turistic.”

După organizarea festivalului “We love music”, după zece zile în care Râmnicul a arătat altfel, a vibrat de tinerețe și originalitate prin „VISart – Valcea International Street Art Festival” urmează un alt proiect al tânărului viceprimar, realizat de Asociația “Constelații Rock”, în parteneriat cu Primăria Râmnicului.

Râmnicul fără rock e doar un loc

Pe 9 și 10 septembrie, râmnicenii, vâlcenii, turiștii și toți iubitorii muzicii rock vor putea vedea și asculta live trupe care au făcut istorie pe scena rock-ului românesc, la „Constelații Rock, Gala Trecut – Viitor”, o punte între festivalul care a reprezentat între 1983 și 1996 un stil de viață, un brand al Râmnicului și ceea ce organizatorii plănuiesc în viitor.

Este un eveniment ce va reînnoda perioada aproape underground în care se desfăşura acest festival de referinţă din epoca ceauşistă cu perioada actuală. Nu este o ediţie deschisă debutanţilor, aşa cum eram obişnuiţi, ci o gală care face legătura între cele două epoci. Face parte dintr-o strategie mai amplă de dezvoltare a Râmnicului, pe plan artistic şi cultural, gândită de mine, în interiorul primăriei ”, a declarat Andrei Gheorghiu.

Noul ”Constelații Rock” este un omagiu, un semn de recunoștință față de inițiatori, inclusiv – sau mai ales – față de cei care nu mai sunt printre noi, dar al căror spirit dăinuie, inclusiv ȋn visul reluării acestei frumoase poveşti. Ediția re-inaugurală este o bornă ȋn călătoria rock-ului ȋnapoi către Râmnic. Râmnicul fără rock este doar un loc”, au scris organizatorii – Asociația “Constelații Rock” în invitația de pe rețelele de socializare.

Invitație pentru tineri

Pe scenă vor urca Antract, Bucium, Cargo, Coma, Civic Rebels, Gothic, 𝐇𝐭𝐞𝐭𝐡𝐭𝐡𝐞𝐦𝐞𝐭𝐡, Lupii lui Calancea, Overlord şi Trans-Express, într-un spectacol de excepție, la care suntem cu toții invitați să participăm, cu o mențiune specială pentru tineri, făcută de viceprimarul Andrei Gheorghiu: Gala din acest an înseamnă o aducere în actualitate a acestui festival, iar intrarea va fi liberă. Avem o capacitate de 4000 de locuri la Arenele Traian şi sunt convins că evenimentul va umple tribunele. În cazul Festivalului “We Love Music”, am constatat că 90% din bilete au fost achiziţionate de persoane din afara judeţului, ceea ce ne bucură și înseamnă un câștig pentru economia locală. Sperăm ca trendul acesta să se menţină şi la Gala Constelaţii Rock, unde îi așteptăm pe toți cei care doresc să asculte muzică bună. Lansez o invitație specială tinerilor, celor care nu au avut ocazia să participe la festival în trecut și doresc să asculte rock de calitate” .

Începând cu anul 2023, evenimentul va reveni la forma iniţială de festival-concurs pentru trupele rock, iar scena se va muta pe platoul de la Feţeni.

Mai multe detalii despre eveniment AICI

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *