Francezul FRANCE a lăsat țara sa pentru a face performanță în România cu un bolid de 100.000 de euro!

319 0

Jerome France a renunțat la tot în țara sa natală. Are, de două decenii, o carieră în afaceri în România, dar și în motorsport. Când nu e la volan, se dă cu placa pe cele mai periculoase pârtii din lume!

Jerome France e pasionat de Motorsport de mic! Mama și tatăl său au fost piloți!

 „De când mă știu în weekend-uri mergeam la cursele cu motor. Am fost campion la Viteză în Coastă, la juniori” – Jerome France, campion național în Campionatul de Viteză în Coastă. 

În urmă cu 19 ani, francezul a lăsat totul în urmă în Hexagon și s-a stabilit în România.

„Am venit aici pentru că a fost o oportunitate extraordinară pentru ce făceam eu, antreprenoriat. Mi-a plăcut foarte mult și mi-am întemeiat familia aici” – Jerome France, campion național în Campionatul de Viteză în Coastă. 

Și cum pasiunea pentru mașini și pentru adrenalină ține toată viața, după ani de zile de pauză, Jerome s-a apucat din nou de Motorsport. Dar în România.

Prima dată a concurat la raliuri, apoi a trecut la Super Rally, unde de doi ani, nu îl bate nimeni! Jerome se dă la competiții cu o bijuterie de prototip Nova Proto Np03 de 100.000 de euro!

 “Această mașină este din 2021, am construit-o anul trecut, are un sașiu nou, numărul 4 , care a ieșit tot anul trecut. Este o mașină extraordinară.”- Jerome France, campion național în Campionatul de Viteză în Coastă.

Se dă cu placa pe vulcani!

Din acest sezon, Jerome folosește mașina și în cursele de Viteză în Coastă.

„M-am surprins și pe mine … am bătut recordul la prima cursă de Coastă la care am participat”- Jerome France, campion național în Campionatul de Viteză în Coastă.

Jerome iubește sporturile extreme! Îi place să se dea pe snowboard în cele mai periculoase locuri de pe Glob!

“Am fost de 3 ori în Peninsula Kamceatka, ne-a lăsat elicopterul deasupra vulcanului și practic eram doar noi și nimic în jur” – Jerome France, campion național în Campionatul de Viteză în Coastă.

A debutat în cursele din România …din curiozitate!

De ani de zile, Jerome îl are în echipă pe fostul pilot de raliuri, George Grigorescu. Francezul a debutat în Motorsportul din România din pură și curiozitate. „Prietenii mei de la Renault mi-au zis că va fi o cupă la raliu și știau că eu mergeam la curse în Franța. M-au întrebat dacă nu vreau să concurez. Atunci m-am întâlnit cu George Grigorescu, cu care lucrez și acum. Am concurat pe un Logan de curse și am făcut câteva competiții de raliu și m-am distrat foarte mult” – Jerome France, campion național în Campionatul de Viteză în Coastă. 

Mai târziu, francezul a trecut și la Campionatul de Super Rally.

„Am văzut această competiție de Super Rally și mi-a plăcut ideea, am zis sa merg să încerc să văd cum e. Apoi am mai făcut câteva curse, după, a fost anul Covidului. Apoi am reușit să fac tot campionatul, am ieșit foarte bine, mi-a plăcut foarte mult cu Formula Renault. Aceasta a fost prima mea experiență cu un monopost” – Jerome France, campion național în Campionatul de Viteză în Coastă. 

În acest moment este campionul en-titre, dar și lider în actualul sezon, după ce a doborât toate recordurile. În 2022, Jerome a debutat și în Campionatul de Viteză în Coastă și a stabilit noul record pe acest traseu în etapa de la Harghita.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *