A câștigat o cursă după 9 ore de alergare, înot și bicicletă!     

319 0

Triatlonistul Alex Toma a înotat 3.8 kilometri, a alergat 42 de kilometri și a mers cu bicicleta 180 kilometri. Asta pentru a cuceri aurul la Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia. Cursa a durat peste 9 ore și s-a desfășurat pe ploaie torențialâ și temperaturi insuportabile. 

  

Alex Toma, campionul național și internațional de triatlon, a mai bifat o premieră istorică pentru sportul din România!

După ce anul trecut, el a fost primul ”tricolor” care a câștigat un Half Ironman, anul acesta a terminat primul un Full Ionman! S-a întâmplat tot în Malaysia.

 

„Pentru mine a fost o experiență nouă, este a doua oară când fac proba lungă de Full, 3,8 km de înot, 180 km de bicicletă și 42 km de alergare. Nu îmi cunoșteam corpul cum mi-l cunosc pe proba favorită de half, dar mă bucur că am reușit să câștig această cursă” – Alex Toma, câștigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia.

 

La competiția asiatică au participat 550 de sportivi, iar românul a terminat cursa în 9 ore și 18 minute.

 

„Cred că cea mai dificilă parte a fost proba de bicicletă când ,pe la kilometrul 110, a început să plouă torențial, după care, după aproximativ 45-50 de min, a venit un soare foarte puternic și au fost niște vapori de căldură insuportabili” – Alex Toma, câștigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia.  

 

La fel ca și în 2022, soția și cei 2 copii i-au fost alături și l-au ajutat foarte mult.

 

„Am avut și suportul soției, care de pe margine, în unele puncte, îmi spunea cât am avans, văzând pe hartă avansul pe care îl aveam” – Alex Toma, câștigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia.   

 

Pe lângă faptul că a terminat primul cursa atât la general, cât și la categoria sa de vârstă, fostul înotător mai are un motiv de mândrie.

 

„La anul voi fi în finala de la Kona, este pentru prima dată când mă calific” –– Alex Toma, câștigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia.  

Alex spune că rezultatele pe care le are acum, au venit după ani de sport de performanță și multe sacrificii!

 

„E foarte important ca lumea să înțeleagă că rezultatele nu pot veni după un an, 2, 3 de antrenamente și pregătire. Am în spate 17 ani de sport, înainte de cei 9 de triatlon. Cei 17 au inclus înot, fotbal și atletism, iar după acești ani m-am apucat de triatlon” – Alex Toma, câștigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia.  


E antrenor de înot și de triatlon

 

Alex e antrenor de înot și de Triatlon, iar prin mâinile lui au trecut sute de sportivi.

„Sunt deja la a doua generație de sportivi. Din prima generație, cu cei pe care îi pregătesc de 11, 12 ani, sunt mari, o parte din ei sunt la lotul național de Triatlon, practică Triatlonul, alții înotul. Sunt foarte mândru de ei. Am început să mă antrenez cu ei” – Alex Toma, câștigător Full Ironman la Campionatul Mondial din Malaysia.  

 

Alex este căsătorit și are 2 copii , un băiat de 9 ani și o fetiță de 7. În familia lor, toată lumea face sport: soția este profesoară de înot, fetița merge la dansuri, iar Alex junior face înot și triatlon cu tatăl său.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *