Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de film pentru publicul tânăr KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

234 0

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr a avut loc la București între 14 și 18 septembrie, la Cinema Gloria, în curtea Cinema Muzeul Țăranului și la Prăjitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23). Pe lângă competițiile de scurtmetraj și de lungmetraj și proiecțiile speciale de filme pentru toată familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de magie, de pantomimă și de jonglerii și ateliere variate pentru cei mici. KINOdiseea va poposi mai departe la Tulcea, între 22 – 25 septembrie.

Gala de închidere a festivalului a avut loc pe 18 septembrie, la Cinema Gloria, după cinci zile pline, dedicate celor mai bune filme pentru copii și adolescenți. Marii câștigători ai acestei ediții au fost desemnați de juriul format din actorii Sabrina Iașchievici, Ionuț Vișan și Radu Moldovan (scurtmetraj) și actorii Ion Bechet, Ada Condeescu și Sabrina Iașchievici (lungmetraj).

Filmul câștigător al competiției de lungmetraj este PRINȚESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (R: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animație, 2021, 1h 10m., Franța).

Sinopsis : Bristle este o fetiță crescută de dragoni. Dar, când tatăl ei trebuie să îi dea lui Sorgerog al doilea cel mai valoros lucru pentru el, el o oferă pe Bristle. Acest lucru o împinge la disperare și o obligă să fugă din peștera familiei. Bristle pornește apoi într-o călătorie de descoperire în lumea oamenilor. Printre aceștia, ea învață ce înseamnă prietenia, solidaritatea și lăcomia care pare să le mănânce inimile.

Premii: Cel mai bun film – Anima – Brussels Animation Film Festival 2022, nominalizat la Cel mai bun film – Children KinoFest 2022, nominalizat la Cel mai bun film de animație – Lumiere Awards, Franța 2022.

Scurtmetrajele câștigătoare pentru fiecare categorie de vârstă sunt:

3 – 6 ani – URSA – The song of the Northern Lights (regia Natalia Malykhina, Norvegia, 2021)

6 – 9 ani – MY NAME IS FEAR (regia Eliza Płocieniak-Alvarez, Germania, 2021)

9 – 12 ani – THE MOST BORING GRANNY IN THE WHOLE WORLD (regia Damaris Zielke, Germania, 2021)

12 – 15 ani – WHEELS ON THE BUS (regia Surya Shahi, Nepal, 2021)

15 – 18 ani – THE SAUSAGE RUN (regia Thomas Stellmach, Germania, 2022)

Mai multe detalii despre filmele care vor putea fi văzute la Tulcea și programul festivalului vor fi curând disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinanțat de Centrul Național al Cinematografiei și membru în rețeaua Europa Cinemas.

Parteneri: Epson, Asociația Environ.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, Spotmedia, Cărturești, Observator Cultural, Liternet, Cinemap, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, PRwave, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, ProBucuresti.ro, Catchy, acasa.ro, Qbebe, Gokid, suntparinte.ro, Munteanu, SMARK.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 13 ediții precedente, festivalul a înregistrat peste 150.000 de participanți, la București și în alte orașe din țară.

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 12 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ   Instituția Prefectului –Județul Vâlcea informează că…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *