A luptat în cușcă 6 meciuri într-o oră pentru bronzul mondial la MMA!

936 0

Yani Zaharia, multiplu campion mondial la Kempo, merge să se bată în a două mare competiție de MMA din carieră! După locul 3 la Mondial din Italia, obținut cu mari sacrificii, băiatul lui Amatto Zaharia vrea aurul european!

Sportivii lui Amatto Zaharia trag tare înaintea Campionatului European de MMA din Italia. Șeful de la Kempo nu îi menajează deloc pe tinerii care se pregătesc cu el de la vârste fragede. După zeci de ture de parc, scări și alergări în pantă, Alessia, Yani și Ștefan, merg direct în sală, unde continuă pregătirea. Yani Zaharia este singurul dintre ei care a mai participat la o competiție de MMA, Campionatul Mondial care a avut loc tot în Italia, unde a obținut medalia de argint cu mari sacrificii.

„Am avut 6 meciuri într-o oră, fiecare meci, cu câte 3 reprize de 3 minute. Am luptat o categorie mai sus, cu sportivi mult mai grei decât mine. Asta după ce am venit de la Campionatele Mondiale de Kempo din Las Vegas, am aterizat la București la ora 14.00, la 18.00 eram din nou în aeroport ca să mă îmbarc spre Italia. La o zi după ce m-am întors de acolo am zburat spre Japonia unde am avut alte meciuri” – Yani Zaharia, campion mondial la Kempo.

Dietă strictă înainte de Euro

Pentru Alessia Jecu, puștoaica de 18 ani care anul acesta a câștigat prima ei centură mondială, Europeanul din Italia este prima competiție de MMA la care va lupta.

Alessia are emoții mari înaintea concursului, iar în ultima lună s-a mai confruntat și cu câteva kilograme în plus.

„Ca să intru în categorie am avut de slăbit 4 kilograme, de 3 am scăpat, mai am unul. În afară de pui, orez, salată și apă plată nu am văzut altceva” – Alessia Jecu, campioană mondială la Kempo. 

Înaintea Europeanului de MMA din Italia, Ștefan Mihăilă este mult mai norocos în privința kilogramelor decât Alessia.

Nu trebuie să scape de niciunul, dar în Pandemie s-a confruntat și el cu această problemă.

„Ajunsesem de la 80 la 96 de kilograme, după două luni în care am mâncat tot ce îmi punea bunica mea pe masă. Apoi am luat măsuri, sală, antrenamente și am învățat cum să mănânc și ce să Alessia și Ștefan vrea să se întoarcă de la primul concurs de MMA din carieră cu medalie! „Țintesc un loc cât mai sus pe podium! Fără podium nu mă întorc acasă” – Ștefan Mihăilă, campion mondial la Kempo. 

Primul sport de performanță pe care tânărul de 20 de ani l-a practicat nu a fost Kempo.

„Am început cu înotul dar nu mi-a plăcut absolut deloc. Am făcut de performanță de la 4 la 8 ani, apoi am descoperit Kempo. Aceasta este marea mea pasiune. A fost  scandal la mine acasă când le-am zis alor mei că mă las de înot, dar până la urmă ideea este să fac ceva ce îmi place mie nu părinților mei” –– Ștefan Mihăilă, campion mondial la Kempo.

Delegația României pentru Europeanul de MMA, care va avea loc în Italia, lângă Venezia, între 26 septembrie și 3 octombrie, este formată din 7 sportivi, iar șeful acesteia este Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.

Românii vor pleca spre Italia duminică și speră să se întoarcă acasă cu cât mai multe medalii.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *