Parc  – pădure la Călimănești, o oază de verdeață și frumusețe

662 0

Recent, primarul Florinel Constantinescu a lansat procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul de investiții ”Reconversia și reutilizarea terenului cu vegetație forestieră din Zona Hotelului Central – Călimănești și transformarea acestuia în Pădure – Parc – Zonă de agreement și recreere.”

O idee fantastică, având în vedere grija pentru natură și turism, mai mult decât evidentă în această superbă localitate.

Costurile de proiectare sunt estimate la 1,13 milioane lei, însă nu vor crea presiune asupra bugetului local al orașului Călimănești, deoarece vor fi asigurate din surse externe nerambursabile, mai exact prin POAT (Programul Operațional Asistență Tehnică). După realizarea proiectării pentru obiectul amintit, primarul Florinel Constantinescu va căuta finanțarea pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor care – în linii mari – presupun realizarea unei zone de agreement și recreere, pe suprafața de 20, 35 hectare obținută recent de orașul Călimănești de la Guvernul României.

”Asta înseamnă demolarea clădirilor deteriorate, dacă există, igienizarea și toaletarea terenului, modernizarea zonelor de acces, introducerea utilităților, amenajarea spațiului, inclusive a versanților, decolmatarea cursurilor de apă, amenajarea unei alei și piste pentru biciclete, mobilier stradal (băncuțe, mese, pergole, balansoare ș.a.m.d.), locuri de joacă pentru copii, ansambluri pentru fitness, suporți pentru parcarea bicicletelor, 13 foișoare din lemn, sisteme de iluminat, audio și de supraveghere, rețea WiFi, cișmele cu apă potabilă, coșuri de gunoi, toalete, puncte de informare și orientare, împrejmuire și panouri fotovoltaice – spune edilul șef.”

K.R.

Articole asemănătoare

Necrolog

Postat de - 12 august, 2020 0
FacebookTwitterPărintele arhimandrit Laurențiu Popa a trecut la Domnul. A fost stareț al Mănăstirii Stănișoara timp de 33 de ani. Mai…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *