Cel mai important eveniment al adopției, Summit-ul ARFO, prezintă povești inspiraționale și zeci de workshop-uri susținute de experți

420 0

Cluj-Napoca – 5 Nov, București – 12 Nov, Iași -19 Nov, Timișoara- 26 Nov

Alianţa România Fără Orfani (ARFO) organizează în luna noiembrie, Summit-ul ARFO, cel mai important eveniment în domeniul adopției, în  orașele Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara. Ajuns la a IX- a ediție, ARFO2022 reprezintă o călătorie pe care o vom face împreună, prin sesiuni motivaționale, dar și instruiri specifice în domeniu cu peste 60 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali.

ARFO 2022 are mottoul “Better Together” și invită toată societatea la acțiune pentru ca cei peste 46 de mii de copii care nu beneficiază de grija și protecția părinților să își vadă visul împlinit: o familie permanentă dedicată bunăstării lor.

Elena Tudor – președinte ANPDCA, secretar de stat, 2 iunie 2022, Pitești:  “Nimic nu poate înlocui familia, indiferent de condițiile fizice pe care le putem oferi într-un centru de plasament, într-o casă de tip familial sau la un asistent maternal, nimic nu poate fi ca o familie adevarată. Haideți să dăm o șansă copiilor, vă asigurăm de tot suportul autorităților și ne bazăm în continuare pe sprijinul partenerilor de încredere din societatea civilă cum este ARFO.”

Anul 2021 a fost anul record în care s-au adoptat peste 1600 de copii, cel mai mare număr de adopții înregistrat în România din ultimii 20 de ani. Creșterea se datorează în mare parte simplificării procedurilor de adopție, dar și a unei schimbări în cultura adopției la români, vizibilă prin creșterea numărului de adopții în rândul copiilor cu handicap sau a copiilor de vârste mai mari.

Liviu Mihaileanu, președinte ARFO: Faptul că în ultimul an am avut cel mai mare număr de adopții din ultimii 20 de ani nu este întâmplător. Este rezultatul multor ani de muncă în modificarea legislației și implementarea coerentă a acesteia pentru care am lucrat împreună cu autoritățile publice, parlamentari și specialiști. Rezultatele sunt întotdeauna mai bune atunci când lucrăm împreună: “better together”.

Evenimentele reunesc peste 1.000 de participanți: părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, lucrători în ONG-uri, angajați şi directori ai DGASPC, clerici, dar și parlamentari. Va conține sesiuni motivaționale, mărturii inspiratoare, dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între stat și organizațiile nonguvernamentale.

În dorința de a inspira, încuraja și echipa, summitul va beneficia de prezența unor vorbitori cu vastă pregătire în domeniul adopției și plasamentului familial. Printre aceștia se numără: Richard Procter – Coordonator principal „World Without Orphans” Europa, David Cleland – pastor, părinte adoptiv, Elena Tudor – președinte ANPDCA, secretar de stat, Liviu Mihăileanu – Președinte ARFO, Dr. Ana Rădulescu – Director Executiv CFCECAS, Dr. Cătălin Cîrstoveanu – Șeful secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Spitalul „Marie Curie” , Corina Caba – Fondator și Director Fundația Casa Speranței, David Ile – Președinte clinica Provita, Loredana Lar – medic primar psihiatru și mulți alții.

Înaintea Summitului, în Cluj, București și Iași are loc și o preconferința – cursul TBRI (Intervenția bazată pe relații de încredere) cu 3 zile înaintea Summit-ului. Mai multe detalii la https://www.romaniafaraorfani.ro/evenimente/summitul-arfo-2022/.

Despre Alianța România Fără Orfani (ARFO)

Alianța România fără Orfani (ARFO) reunește organizații nonguvernamentale și religioase, firme, persoane publice și private având ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Membrii Alianței sunt persoane și organizații ce s-au devotat slujirii nevoilor fizice, psihice și spirituale ale copiilor aflați în dificultate, serviciile acestora incluzând adopția, plasamentul familial, asistența maternală, consilierea și prevenirea abandonului.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Pentru informatii suplimentare persoane de contact:

Alexandru Ilie, Director Executiv ARFO, tel: +40 722 206 336, email: alex@arfo.ro

www.romaniafaraorfani.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *