De Ziua Internațională a Cărții, bibliotecarii vâlceni oferă câte o carte trecătorilor

424 0

23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România și Republica Moldova –  un minunat prilej de a readuce bucuria lecturii în casele vâlcenilor și, în egală măsură, de a reafirma misiunea culturală și civilizatoare a profesiei de bibliotecar în comunitate.

Cu acest prilej, bibliotecarii de pe întreg teritoriul județului Vâlcea oferă câte o carte trecătorilor întâlniți pe stradă, un dar neprețuit, cu o semnificație specială, o invitație la lectura tradițională, cea care, indiferent de vreme și de vremuri, ne hrănește, cu emoție și înțelepciune, sufletul și mintea.

Începând din anul 1995, pe 23 aprilie, în ziua în care îl celebrăm pe Shakespeare, întreg mapamondul aduce un omagiu cărții și dreptului de autor și se reunește într-o sărbătoare simbolică a lecturii. Păstrând tradiția de a celebra cartea și profesia de bibliotecar deopotrivă, anul acesta, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, și cu sprijinul Consiliului Județean, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea organizează acțiunea de popularizare a lecturii „Cu drag, îți dăruiesc o carte!”

“Mulțumim Asociației „Tineri pentru Europa de Mâine” pentru donația generoasă de carte! Avem convingerea că împărtășim aceeași bucurie îmbogățind, în felul acesta, bibliotecile personale ale iubitorilor de carte din județul Vâlcea” –  este mesajul celor de la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *