Născută în California, scrie istorie pentru România la ritmică

451 0

Annaliese Drăgan are 17 ani, dar s-a mutat acum cinci ani în țara noastră pentru a-și împlini visul în sport

Performanța cere sacrificii, iar Annaliese Drăgan știe cel mai bine acest lucru. S-a născut în California, iar de la 13 ani s-a mutat în România, țara natală a părinților săi, cu un singur vis: acela de a ajunge o mare campioană la gimnastică ritmică. Iar în septembrie, la doar 17 ani, a scris istorie la Mondialele de senioare, fiind, alături de Andreea Verdeș, primele românce ajunse, după 26 de ani, în finalele celei mai importante competiții din lume!

”M-am născut în California și am venit în România acum aproape cinci ani, când aveam 13 ani. Am venit pentru că vreau să ajung cât mai departe se poate în gimnastică ritmică. Visul meu e să particip la Jocurile Olimpice” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată în trei finale la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică.

Chiar dacă acum se simte în România ca acasă, Annaliese spune că încă o încearcă dorul de familie, chiar dacă aici o are alături de sora ei, Cristina, care e cu doi ani mai mică și care e și ea o speranță a gimnasticii ritmice, fiind componentă a lotului național de junioare.

”Noi niciodată nu am fost una mai mare una mai mică, am crescut împreună tot timpul ca două surori, nu contează că sunt eu mai mare. Din America îmi lipsește mama cel mai mult și, desigur, restul familiei. În rest, aici s-a făcut ca acasă” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată în trei finale la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică.

Chiar dacă stă în România, Annaliese face școala tot în America.

”Încă sunt la școală, fac online din America și mai am puțin și termin liceul. Vreau să mă duc spre drept. Îmi place ideea de judecător, avocat. Încă nu m-am decis dacă în sistemul american sau în cel românesc” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată în trei finale la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică.

Loturile României, vizitate de Președintele Comitetului Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică

Zilele trecute, Annaliese și celelalte componente ale loturilor de senioare și de junioare au fost vizitate de una dintre cele mai importante persoane din gimnastica ritmică: președintele Comitetului Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică, doamna Noha Abou Shabana. Aceasta a asistat la o demonstrație a sportivelor, apoi a avut o discuție deschisă cu acestea, cerându-le părerea despre codul de punctaj.

”M-am bucurat de fiecare clipă petrecută în sală. Am văzut un mare progres făcut de gimnaste, care au demonstrat că pot face parte din elita gimnasticii. Încerc să merg în diferite țări cât de mult pot. Așa pot să ascult mai mult gimnastele” – Noha Abou Shabana, președintele Comitetului Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică.

Aceasta o cunoaște pe Irina Deleanu de mult, din vremea când ambele concurau în competițiile internaționale.

”O cunosc pe Irina de când era gimnastă, pentru că am concurat aproximativ în același timp” – Noha Abou Shabana, președintele Comitetului Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică.

”Suntem onorați să o avem aici pe Noha Abou Shabana. persoana care dă ora exactă în ritmica mondială și suntem onorați să fi vizitat centrul nostru Național. A fost încântată de ceea ce a văzut la noi, a spus că avem compoziții interesante și că ritmica are viitor în România” – Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Inițiativa oficialului federației internaționale de a sta de vorbă cu sportivele le-a impresionat pe acestea.

”A fost prima dată și chiar mi-a plăcut foarte mult experiența să vorbesc și eu să zic ce simt. Puțin am avut emoții, că am vrut să fac cât de bine pot, să arăt foarte bine” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată în trei finale la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică.

În 2023, România organizează în premieră Campionatul Mondial de junioare

Anul viitor este unul foarte important pentru gimnastica ritmică românească, țara noastră găzduind Campionatul Mondial de junioare, la Cluj-Napoca.

”Este primul Campionat Mondial din gimnastică organizat în România și este o onoare pentru noi, dar în același timp trebuie să fim la înălțime organizatoric. De aceea aș dori să îndemn pe toată lumea care vrea să ajute gimnastica ritmică să vină alături de noi. Anumite categorii de cheltuieli nu pot fi decontate de la stat Sigur că Guvernul României a venit alături de noi și va susține cu o sumă importantă de bani organizarea acestui Mondial, dar legea nu ne permite ca anumite cheltuieli să le decontăm de la stat. Și atunci avem nevoie de parteneri puternici alături de noi” – Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Irina Deleanu are mereu aplicația Shazam deschisă pe telefon

Gimnastica ritmică este sportul unde toate exercițiile au loc pe muzică. Drept urmare, pentru toți cei implicați în fenomen, orice melodie nouă e un posibil suport pentru exercițiile viitoare. Irina Deleanu recunoaște că are aplicația Shazam mereu deschisă pe telefon.

”De cele mai multe ori când simt o emoție vizavi de o muzică, sau ceva îmi atrage atenția, mă gândesc e obiect ar merge și la cine. Non-stop când aud o muzică pun aplicația să văd exact ce e, să facem mixajul” – Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

”Mi s-a întâmplat să aud o melodie, să-mi placă și să știu sigur ca aia e melodia care va fi la exercițiul meu. Cel mai mult îmi place mult stilul spaniol de muzică, așa cum am la panglică” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată în trei finale la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică.

Pentru că face antrenamente pe muzică timp de 5-6 ore pe zi, Anneliese nu prea dansează la petreceri.

”Mie, ca să fiu sinceră, nu prea-mi place să dansez la petreceri, eu mai mult stau acasă și mă odihnesc. Avem antrenamente de 5-6 ore pe zi și vreau să profit de puținul timp liber pentru a mă recupera” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată în trei finale la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *