Au semnat cu Dinamo atrași de renumele lui David Popovici

303 0

Italienii Simone Diamantini și Alessia Orla sunt primii membri ai nou-înființatei secții de triatlon a clubului bucureștean

Renumele de care se bucură David Popovici pe plan mondial este de bun augur și pentru Dinamo. Știind că acesta e clubul la care se pregătește recordmenul și campionul lumii la natație, cel mai valoros antrenor de triatlon din lume, Simone Diamantini, și una dintre sportivele lui de top, Alessia Orla, nu s-au gândit de două ori când li s-a propus să facă parte din nou înființata secție de triatlon de la Dinamo.

”E important să-l privești pe Popovici și să îl copiezi. E un model pentru sportivi. Nu e același nivel cu David, dar obiectivul e același, pentru că eu cred că e important să gândești la cel mai înalt nivel” – Simone Diamantini, antrenor triatlon Dinamo, antrenor coordonator Federația Română de Triatlon.

”David este un mare campion și l-am văzut la TV, pentru că iubesc înotul. Sper că îl voi întâlni pe aici, chiar în acest bazin” – Alessia Orla, triatlonistă, componentă a clubului Dinamo.

Antrenorul italian spune că îl va da mereu exemplu sportivilor lui pe David Popovici.

”Sportivii români sunt foarte buni sportivi. E necesar însă să-i convingem că e posibil să ajungă la cel mai înalt nivel. Pentru că acum toți spun: OK, am ajuns în echipa națională, e maximum pentru mine. Dar nu e. E doar un pas din carieră. Echipa națională e doar un pas, obiectivul sunt cursele din Cupa Mondială, Campionatele Europene sau alte competiții” – Simone Diamantini, antrenor triatlon Dinamo, antrenor coordonator Federația Română de Triatlon.

Alessia Orla se întrece cu câinele la antrenamente

În vârstă de 30 de ani, italianca spune că face triatlon de când se știe.

”Prima mea cursă a fost când aveam 7 ani. Părinții mei erau într-o grupă de triatlon de veterani și ei m-au introdus în acest sport” – Alessia Orla, triatlonistă, componentă a clubului Dinamo.

Cea mai dragă probă dintre cele trei îi este alergarea, asta și pentru că, uneori, are un partener inedit de antrenament: câinele ei, Marla.

”Mă antrenez cu ea câteodată, o iau la alergare. E o sprinteră, este de nebătut în alergare. E haios să o vezi alergând” – Alessia Orla, triatlonistă, componentă a clubului Dinamo.

Originară din Torino, ea recunoaște că îi place și fotbalul, însă nu ține cu Juventus, ci cu AC Torino.

”Când eram mai tânără mergeam pe stadion. Echipa mea favorită e Torino. E echipa inimii mele, echipa tinereții mele” – Alessia Orla, triatlonistă, componentă a clubului Dinamo.

Stabilit în Milano, antrenorul italian este foarte ferm atunci când spune cine sunt favoriții lui la fotbal.

”E o singură Milan în Milano: AC Milan. Inter nu e în Milano. Glumesc, desigur, dar AC Milan e echipa mea. Favoritul meu a fost Maldini, fără îndoială” – Simone Diamantini, antrenor triatlon Dinamo, antrenor coordonator Federația Română de Triatlon.

Dacă la fotbal au preferate diferite, cei doi proaspeți sportivi dinamoviști sunt uniți de dragostea pentru paste.

”Prefer pastele. Nu sunt o bună bucătăreasă, dar sunt o mâncătoare perfectă, așa că îmi place să mănânc paste. Aș putea să mănânc paste în fiecare zi” – Alessia Orla, triatlonistă, componentă a clubului Dinamo.

”Prefer pastele. Eu doar mănânc, pentru că în Italia e necesar să gătești paste foarte corect. Din România îmi plac papanașii. Dar doar unul la o masă” – Simone Diamantini, antrenor triatlon Dinamo, antrenor coordonator Federația Română de Triatlon.

Antrenor coordonator în cadrul Federației Române de Triatlon, Simone Diamantini spune că Alessia Orla ar putea reprezenta atuul echipei României în încercarea de calificare la Jocurile Olimpice.

”Obiectivul este calificarea unui băiat și a unei fete la Los Angeles, la Jocurile Olimpice și poate echipa. Echipa e formată din 4, iar Alessia a sosit pentru acest scop. Acum, ea reprezintă Italia, dar în viitor obiectivul e ca ea să reprezinte Romania” – Simone Diamantini, antrenor triatlon Dinamo, antrenor coordonator Federația Română de Triatlon.

Vicepreședinte al clubului Dinamo, Georgeta Andrunache, de cinci ori campioană olimpică la canotaj, e mândră că Dinamo are acum la trei sporturi cei mai buni antrenori din lume.

”Triatlonul a dat dovadă de seriozitate și are un proiect foarte frumos și îndrăzneț. Așa că era normal ca noi să avem și acest sport. Acum, cu domnul Diamantini, avem cel mai bun antrenor din lume la triatlon, avem cel mai bun antrenor din lume la canotaj, tot din Italia, Antonio Colamonici, și avem cel mai bun antrenor din lume la handbal, pe Xavi Pascual. Întotdeauna ne-am dorit tot ce e mai bun pentru Dinamo și pentru performanță” – Georgeta Andrunache, vicepreședinte CS Dinamo.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *