Te pui cu ea? Campioana care se antrenează cu băieții la minus 3 grade în zăpadă! 

338 0

Componenții lotului național de judo au un program spartan în stagiul de pregătire din Poiana Brașov. Florina Bădiceanu, sportivă susținută de Federația Română de Judo, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2021, e singura fata din cantonament, dar muncește cot la cot cu băieții. 

La lotul național de tineret de judo al României toată lumea trage tare după vacanță! Nimeni nu este menajat! Nici măcar Florina Bădiceanu, singura fata din cantonamentul de la Poiana Brașov.

 

„Sincer, trebuie să mă adaptez la ritmul lor de muncă, nu contează că sunt fată, am același program. Nu mă menajează nimeni” – Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.

 

Pentru tinerii sportivi susținuți de Federația Română de Judo, fiecare dimineață începe cu „înviorarea” la temperaturi extrem de scăzute.

 

“Antrenamentele pe zăpadă sunt destul de grele,  e zăpada cam până la glezne, alunecăm foarte tare. Prima dată, înainte să începem, trebuie să ne luăm de braț câte 4, 5 și să bătătorim zăpada” – Eduard Șerban, component al lotului nțional de tineret de judo al României.

 

„Dimineața când ieșim la antrenamente pe zăpadă sunt foarte obosit , dar frigul ne revigorează. Putem duce antrenamentul cum trebuie” – Darius Dobre, component al lotului național de tineret de judo al României.  

 

Ridică tone de greutăți la antrenamente  

 

De la zăpadă, tinereii intră direct în sala de forță, de unde ies peste câteva ore.

 

„La antrenamentul de forță, la programul de împins culcat,  în total împingem 10 tone. 10 serii ori 10 repetări. lucrăm cu 90 sau 100 de kg” – Eduard Șerban, component al lotului național de tineret de judo al României. 

 

Medaliată cu bronz la campionatul european din 2021, Florina Bădiceanu ține pasul cu băieții din lot. Ea luptă la 52 de kilograme, iar la sală ridică sute de greutăți.

„Depinde ce program avem. Împing 50 de kilograme, la înrămat 55, iar pus pe piept 40. Dimineață am făcut 10 serii ori 10 repetări” –-Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.

 

În Poiană, între două antrenamente, sportivii mai au și puțin timp de relaxare.

 

„Când jucăm fotbal,  facem pariuri pe desterturi. Este felul nostru preferat de mâncare. Mie îmi plac cel mai mult clătitele” – Ioan Dzitac, component al lotului național de tineret de judo al României.

 

28 de sportivi în cantonament  

 

În cantonamentul din Poiana Brașov sunt 28 de sportivi, 10 din lotul național de tineret și 18 din lotul național de juniori. Aceștia sunt însoțiți de antrenorii Valentin Ioniță, Dragoș Bolbose și de kinetoterapeutul Ștefan Toma.

În stagiul de pregătire de la munte, atunci când au puțin timp liber, sportivii petrec ore bune pe rețelele de socializare uitându-se la clipuri cu diferite antrenamente de judo sau exerciții pe care le pot introduce în antrenamentele lor la sala de forță.

 

“Ne place să stăm pe telefon, să ne relaxăm. Socializăm între noi, dar ne mai place să petrecem timpul pe rețelele de socializare, pentru că altceva nu prea avem ce să facem. Folosim des TikTok-ul. Eu mă uit la edituri cu sportivi care lucrează la sală, urmăresc foarte mult judo. Găsești și lucruri bune pe această aplicație, trebuie doar să cauți ca să îți apară” – Darius Dobre, component al lotului național de tineret de judo al României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *