Superstarul David Popovici despre Mondialul din Australia :” O călătorie în care vreau să învăț!”

288 0

Multiplu campion european și mondial la natație, sportivul român se pregătește de aventura de la Melbourne, acolo unde vor avea loc mondialele în bazin scurt.

Australia. Aceasta este următoarea destinație a lui David Popovici. Spre deosebire de celelalte competiții de obiectiv, pentru David concursul de la Antipozi este cu totul diferit.

„Nu este cea mai importantă competiție pentru mine, este un prilej de a învăța să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel și, deși nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am și o șansă, orice se poate întâmpla. Abia aștept să ajung acolo, vreau să și văd Australia, vreau să concurez în Australia și să reintru într-o formă de competiție” – David Popovici, multiplu campion mondial și european la înot în bazin lung.

Pentru că nu-i plac în mod deosebit cursele în bazin scurt, Popovici a experimentat la Naționalele de la Otopeni, unde a cucerit medalii de aur la 100m, 200m, 400m și argintul la 100 m mixt.

„A fost prima competiție într-un an în care am reușit să iau startul la 25 metri și este foarte important să mă acomodez, pentru că este extrem de diferit pentru mine …unora le place mult, mie îmi place mult mai mult în bazin lung pentru că am suficienți metri să prind viteză. Mi-ar fi fost greu la Mondiale, dacă nu aș fi concurat la naționalele în bazin scurt. M-a ajutat mult concursul de la Otopeni ” – David Popovici, multiplu campion mondial și european la înot în bazin lung.

Multiplul campion mondial și european în vârstă de 18 ani nu și-a stabilit obiective pentru concursul de la Melbourne.

„Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiție de obiectiv mare, pentru că, deși este un concurs important pentru mulți, eu încă trebuie să câștig experiență. Eu acum învăț, mai am foarte multe de învățat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, așa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăț” – David Popovici, multiplu campion mondial și european la înot în bazin lung.

Cu toate astea, gândul lui David Popovici zboară către competițiile din 2023.

„Vreau să obțin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, și sper să pot adăuga câteva clasări bune și poate și recorduri … nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reușesc să mă autodepășesc. Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, așa m-am simțit” – David Popovici, multiplu campion mondial și european la înot în bazin lung.

Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt vor avea loc în Australia, între 13-18 decembrie. Delegația României va pleca spre Melbourne la începutul lunii decembrie.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *