Vrancea: Secția Ambulatoriu Pediatrie din cadrul Spitalului Județean a fost modernizată și dotată de Consiliul Județean

426 0

Consiliul Județean Vrancea a finalizat lucrările de modernizare și dotare pentru Secția Ambulatoriu Pediatrie (fosta Policlinică pentru copii) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon”, din Focșani. Acest lucru este rezultatul unui proiect derulat de Consiliul Județean Vrancea, urmând ca din luna ianuarie 2023 copiii să fie tratați în noua clădire. Cătălin Toma, Președintele CJ Vrancea a anunțat că valoarea totală a proiectului este de 3.840.932 lei, din care valoarea cofinanțării eligibile a CJ 68.673 lei.

„Orice investiție în sănătate este o investiție în viitor și mai ales pentru copii. Am finalizat lucrările de modernizare și dotare a secției pediatrie, care acum este un mediu prietenos. Clădirea a fost dotată cu aparatură medicală nouă, mobilier și echipamente IT, este un spațiu la standarde europene“, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Catalin Toma.

„Cabinetele medicale de Pediatrie sunt dotate cu aparatură medicală ce include: canapele medicale, ecografe, dermatoscop, electrocauter, aspirator chirurgical, oxigenator, scaun ORL”, a explicat liberalul.

Acesta a transmis că „în perioada următoare clădirea va fi predată Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon”, urmând ca din luna ianuarie 2023 cadrele medicale din secția pediatrie să își poată desfășura activitatea în clădirea reabilitată și modernizată”.

sursă: Cătălin Toma, Facebook; Consilul Județean Vrancea, Facebook

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *