A început încasarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2023

388 0

Miercuri, 4 ianuarie, a demarat încasarea impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2023, stabilite prin HCL nr. 380 adoptată la finele anului trecut. Celor care doresc să achite cu numerar obligaţiile către bugetul local le stau la dispoziţie şapte puncte de încasare, respectiv la sediul Direcţiei Economico-Financiare din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 24 (Arenele ”Traian”), la sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea ”Socom”), la sediul Direcţiei de Dezvoltare Locală din bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 15 (”Casa Căsătoriilor”), la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din strada Regina Maria nr. 6, la Stadionul Municipal din splaiul Independenţei, precum şi în cartierul Ostroveni, pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor) sau în Piața Nord, ultimele două puncte de încasare începându-și activitatea de luni, 9 ianuarie. Totodată, sunt puse la dispoziţie mai multe modalităţi de plată on-line a impozitelor şi taxelor locale: secţiunea ”Servicii electronice” de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, site-ul Direcţiei Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro, aplicația de mobil VâlceaOnline sau portalul ghiseul.ro, la care se adaugă și terminalul de plată amplasat în galeria comercială a centrului Shopping City.

La propunerea primarului Mircia Gutău – ce a avut la bază disciplina financiară a contribuabililor din Râmnic, procentul foarte ridicat de colectare a veniturilor proprii (peste 99%), precum și gradul mare de accesare a fondurilor externe disponibilenivelul sumelor datorate bugetului local pe anul 2023 nu a fost majorat, singura modificare față de anul trecut fiind indexarea (prin HCL nr. 138/2022) unor impozite și taxe cu indicele de inflație de 5,1%, fapt impus tuturor administrațiilor locale din țară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Precizăm că, şi în acest an, printre facilităţile oferite contribuabililor se numără bonificaţia de 10% pentru plata integrală, până la 31 martie inclusiv, a impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de către persoanele fizice şi juridice.

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Precizări

Postat de - 17 noiembrie, 2022 0
FacebookTwitterSunt mâhnit (și surprins, totodată) că domnul viceprimar Andrei Gheorghiu nu reușește să se debaraseze de calitatea de lider politic…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *