Alex Toma s-a pregătit pentru viitoarele concursuri cu sarmale de curcan

156 0

Singurul român învingător într-o cursă din calendarul mondial de Half Ironman are planuri mari pentru 2023

Intrat deja în istoria triatlonului românesc ca fiind primul compatriot care a câștigat o cursă din calendarul mondial de Half Ironman, Alex Toma are planuri mari pentru 2023. Tocmai de aceea, pentru a fi în formă în noul sezon, a mâncat de Crăciun sarmale cu carne de curcan.

”Am noroc cu socrii mei, care cresc curcani și avem carne de curcan adusă de la țară. O rog mereu pe soție să facă sarmale cu carne de curcan, care e mai ușoară, așa că pot mânca și eu câteva” – Alex Toma, câștigător de Half Ironman.

De altfel, așa cum recunoaște, soția sa îi este alături în permanență. Ba chiar are o superstiție legată de acest lucru: știe că de fiecare dată când o are lângă el pe traseu, poate da tot ce are mai bun din el.

”Superstiția mea este să am soția alături de mine la toate concursurile, să mă sprijine. Ea e sprijinul meu numărul 1 și cred că asta e superstiția mea” – Alex Toma, câștigător de Half Ironman.

Chiar dacă au trecut două luni de la victoria excepțională din Malaysia, Alex nu poate uita acea experiență, în care i-a avut alături și pe cei doi copii.

”Au fost amintiri foarte frumoase, pentru că am fost cu 2 săptămâni înainte pentru acomodarea cu fusul orar și cu mediul de acolo. Erau momente când era foarte cald și momente când ploua. Am avut familia cu mine și a fost și ca o mică vacanță. Când nu aveam antrenamente mergeam și vizitam insula și pentru ei și pentru mine sunt amintiri de neuitat” – Alex Toma, câștigător de Half Ironman.

Familia, principalul sprijin

După acest succes, planurile lui Alex sunt foarte mari. Principalul său obiectiv îl reprezintă Campionatele Mondiale din august, dar se gândește și la titlul național.

”Obiectivul principal va fi Campionatul Mondial la care sunt calificat, în Finlanda, de la finalul lunii august, dar foarte importante sunt pentru mine și Naționalele pe proba de half distance, unde sper să reușesc o clasare mai bună decât locurile 2 și 3 obținute în anii anteriori” – Alex Toma, câștigător de Half Ironman.

În toate aceste încercări el îi va avea alături și pe părinții săi, care deși au decedat, îl însoțesc în fiecare cursă prin tatuajul pe care și l-a făcut special în memoria lor.

”În acele ore, în momentele grele, mă gândesc la familie, la copiii mei, care știu că mă așteaptă să termin cât mai repede, și implicit și la părinții mei, care din păcate au decedat. Am un tatuaj pe brațul drept, îl văd tot timpul la proba de bicicletă și la proba de alergare și sunt cu gândul la ei să-mi transmită putere. Toate cursele pe care le termin cu bine și sănătos le termin cu gândul la ei și așa voi face și pe viitor” – Alex Toma, câștigător de Half Ironman.

Articole asemănătoare

Rapidistele, chefi de ocazie!

Postat de - 24 martie, 2022 0
FacebookTwitterLidere în campionatul național de handbal, Ainhoa Hernandez, Alicia Fernández și antrenorul secund David Ginesta s-au „antrenat” pentru Ziua internațională…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *