Sportiva de doar 15 a avut un debut senzațional la prima competiție de senioare. Ea se întoarce de la Doha cu cele mai strălucitoare medalii la bârnă și sol.

272 0

La 15 ani, Sabrina Maneca Voinea a fost revelația Cupei Mondiale de la Doha. În primul an de seniorat și debutantă la o competiție de asemenea anvergură, sportiva antrenată de mama sa, Camelia Voinea și de Cristian Moldovan se întoarce acasă cu două medalii de aur, la bârnă, unde a câștigat finala cu cel mai mare punctaj, 13,766 și la sol, unde a obținut 13,600. Sabrina este campioană europeană de junioare și face parte din programul “Țară, țară, vrem campioane!” coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu. „Sabrina a demonstrat că e o gimnastă de valoare. Are elemente foarte dificile în bagajul ei și cu atenție și pregătire multă va putea face exerciții de nivel înalt. Mai trebuie să pună accent pe execuție și pe partea artistică. Trebuie să muncească mai mult la paralele și să micșoreze distanța față de celelalte aparate” – Cristian Moldovan, antrenor Sabrina Maneca Voinea.

La Cupa Mondială de la Doha au fost prezenți și 3 dintre gimnaștii lotului național masculin de seniori, Andrei Muntean, Răzvan Marc și Roland Modoianu. La 8 ani de la medaliile de bronz câștigate la Cupa Mondială de la Doha, la inele și paralele, Andrei Muntean s-a clasat la 0.1 puncte de podium în finala de la paralele, unde cu 14.633 s-a clasat pe locul 5.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *