A dat fotbalul pe tenis de masă și și-a făcut tatăl dependent de calmante la meciurile sale!

512 0

 Andrei Istrate, unul dintre puștii de viitor ai României la tenis de masă, povestește că tatăl său, de la care a moștenit pasiunea pentru acest sport, nu rezistă la meciurile lui decât cu pastile.

A început să joace tenis de masă doar pentru că sala de tenis era lângă casa lui, iar acum a devenit unul dintre cei mai buni jucători din România la vârsta sa.

Când era mic, Andrei Istrate ar fi vrut să facă fotbal, dar nu are niciun regret că a ales alt sport!

”Am luat cea mai bună decizie. Mi-am găsit această pasiune pentru tenisul de masă, m-a inspirat foarte mult tatăl meu. Lui îi plăcea tenisul de masă și am început și eu să-l practic, dar pentru a ajunge la acest nivel am muncit foarte mult. Și nu mi-a fost deloc ușor” – Andrei Istrate, component al lotului național de juniori.

Tatăl său este cel mai mare susținător al puștiului de 15 ani, dar rezistă cu greu la meciurile sale.

”Tata cred că este cel mai mândru de mine și de reușitele mele, trăiește fiecare meci de-al meu la cote maxime. Cu pastile lângă, cu apă, cu de toate. E fanul meu numărul 1” – Andrei Istrate, component al lotului național de juniori.

L-a învins pe Darius Movileanu, campionul mondial de la cadeți

De curând, sportul pe care îl practică de la 7 ani i-a adus și o mare satisfacție. La Top 10 Europa, unul dintre cele mai tari concursuri de pe Continent, la care Andrei a participat pentru prima dată, a reușit să-l învingă pe Darius Movileanu, campiontul mondial de la cadeți.

”Primul meci a fost chiar împotriva, colegului meu Darius Movileanu, campion european și mondial…a fost normal să fiu puțin emoționat. L-am învins, după un meci foarte frumos. E o mândrie doar că noi ne cunoaștem foarte bine, jucăm în fiecare zi, suntem colegi de echipă, e normal să îl mai bat și eu din când în când” –  Andrei Istrate, component al lotului național de juniori.

Deși tenisul și școala îi ocupă majoritatea programului, Andrei își face timp pentru pasiunea lui cea mare: tenisul de câmp.

”Urmăresc fiecare turneu de Grand Slam și fiecare turneu mai important. Îmi place Roger Federer foarte mult, este uimitor ce poate să facă cu racheta. Nu ratez niciun meci, iar când pierde Roger sunt foarte trist și nu mă mai uit la acel turneu”- Andrei Istrate, component al lotului național de juniori.

Are casa plină de medalii

După opt ani de tenis de masă, Andrei Istrate se poate lăuda cu o colecție impresionantă de medalii și trofee și nu vrea să se oprească aici!

În 2015 a câștigat locul 1 pe echipe la „Paleta de Argint” și locul 1 pe echipe și 3 la individual la Campionatul Național, Echipe Juniori 4, în 2016, la Campionatul Național individual Juniori 3 a venit acasă cu medalia de bronz la dublu băieți.

În 2017, la Campionatul Național Echipe Juniori 3, a câștigat medalia de aur, la Campionatul Național individual Juniori 3, locul întîi la dublu băieți și dublu mixt, la Top 12 Europa Juniori 3, locul 3.

În 2018, la Campionatele Naționale Juniori 2, a ocupat locul 3. În 2019, a câștigat 11 medalii, iar în 2020, la cele două concursuri la care a mers, Cupa României Juniori 1, dinainte de Pandemie și Top 10 Europa, de acum o lună, s-a întors cu două medalii de bronz.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *