Lilia Cosman, o americancă de 16 ani, se pregătește la Deva și vrea să fie cu echipa de gimnastică a țării noastre la Olimpiada de la Paris.

371 0

Lilia Cosman din Michigan a lăsat tot în America și a venit să facă performanță în România. Sportiva se pregătește la Deva cu Liliana Cosma, antrenoarea care a făcut parte din lotul național la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

Între cele două s-a creat o strânsă legătură.

Este și o coincidență între numele noastre. Ea este Lilia Cosman și eu sunt Liliana Cosma. Există și chimie extraordinară între noi, ne înțelegem foarte bine, ne apreciem și ne respectăm una pe alta” – Liliana Cosma, antrenoare de gimnastică artistică feminină. 

Sportiva cu părinți români a câștigat deja medalii în România! Două de argint, la paralele și bârnă, la Campionatele Naționale de la Bacău.

Sunt foarte fericită pentru aceste medalii, sunt foarte importante pentru mine. Îmi place în România, mă simt foarte bine” -Lilia Cosman, gimnastă.

Liliana Cosma are numai cuvinte de laudă la adresa sportivei sale.

Este un copil cu un potențial fantastic, îi place foarte mult ceea ce face și își dorește din suflet să concureze pentru România. Sunt foarte fericită și mă bucur pentru ea pentru că este de puțin timp la noi, dar s-a adaptat extraordinar de repede” – Liliana Cosma, antrenoare de gimnastică artistică feminină. 

Deși s-a născut în America, Lilia vorbește limba română.

Acasă, părinții vorbesc cu mine în română” -Lilia Cosman, gimnastă. 

Sportiva muncește enorm pentru a-și atinge visul: să facă parte din echipa de gimnastică a României! 

Îmi doresc ca ea să se adapteze, să facă parte din echipa României, să contribuie la calificarea echipei pentru campionatul mondial și pentru Olimpiadă” –– Liliana Cosma, antrenoare de gimnastică artistică feminină.

Din acest an este senioară

Lilia face gimnastică de la 3 ani și nu este prima oară când vine în România.

Ne-a mai făcut o vizită cu mulți ani în urmă, avea 8 ani, noi eram antrenori la lot. A venit în vizită, a intrat în sală și a făcut un antrenament. Nu ne-am așteptat să ne reîntâlnim acum dar mă bucur din suflet că a ales să vină și să concureze pentru noi” – Liliana Cosma, antrenoare de gimnastică artistică feminină. 

2023 este primul an de seniorat al sportivei din America. Tânăra își dorește enorm să facă parte din echipa României, iar peste un an să fie la Jocurile Olimpice de la Paris.

Acesta este visul meu! Ar fi extraordinar” -Lilia Cosman, gimnastă. 

Gimnasta, ale cărei aparate preferate sunt paralele și bârnă, se pregătește câte 6 ore pe zi.

Am două antrenamente pe zi, cam 6 ore, mai puțin miercuri și sâmbătă când am unul care durează 3 ore și jumătate”  Lilia Cosman, gimnastă. 

2023 este un an extrem de greu pentru gimnastele de la lotul de senioare de la Deva. Este anul în care fetele luptă să se califice cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024! La ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, Rio, 2016 și Tokyo, 2020, România nu a fost prezentă.

Până la Paris, sportivele au două competiții importante de bifat, pe lângă multe alte concursurile internaționale și interne. În luna aprilie, Campionatele Europene din Antalya, iar în octombrie, Campionatele Mondiale din Belgia. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *