Medaliatul cu bronz de la Europenele de Grappling așteaptă oferte să joace în filme

251 0

Claudiu Pătru, campion mondial la Kempo și cel mai tânăr deținător de centură neagră la Jiu Jitsu brazilian, a terminat competiția europeană de la Sala Polivalentă pe locul 3. Tânărul de 25 de ani a făcut o școală de actorie și vrea să își facă debutul în cinematografie.

Bucureștiul s-a transformat în Capitala sportului spectacol. 500 de luptători din 28 de țări au concurat la Europeanul de Grappling de la Sala Polivalentă, iar România a fost reprezentată de 23 de luptători.

Claudiu Pătru a plecat acasă cu bronzul european.

„Sunt fericit pentru această medalie pe care am câștigat-o. Mă bucur că i-am făcut fericiți pe toți cei care au venit să mă susțină” – Claudiu Pătru, medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Grappling.

Claudiu face Kempo, Jiu Jitsu brazilian și Grappling de la 7 ani și așteaptă să își facă debutul în actorie.

„Aș vrea să joc în filme, am făcut o școală de actorie, anul trecut, de 6 luni, îmi place și partea asta, nu aș refuza niciodată dacă mi se propune” – Claudiu Pătru, medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Grappling. 

De la tatăl său a moștenit luptătorul pasiunea pentru sporturile de contact.

Eu am făcut lupte greco-romane dar sunt antrenor de Kempo și Jiu Jitsu. Pe Claudiu îl luam cu mine la sală, uneori îl împingeam de la spate. Pe la 14 ani l-am și antrenat” – Ilie Pătru, tatăl lui Claudiu Pătru.

Claudiu Pătru este cel mai tânăr deținător de centură neagră în Jiu Jitsu brazilian din România, iar în trecut, tânărul de 25 de ani a mai practicat și lupte libere și lupte greco-romane. Sportivul deține multiple titluri de campion și vicecampion la competițiile internaționale. Este campion mondial la Kempo submission, campion mondial la Pankration, campion balcanic și vicecampion la Jiu Jitsu Ne-Waza. Este sportiv în lotul național al României de Jiu Jitsu și din 2013 este neînvins în campionatele din țară.

Ioana a revenit la competiții după 6 ani de pauză

Ioana Hanaș are 20 de ani de judo la activ și a terminat Europenele de Grappling pe locul 5! Asta după ce, în urmă cu 6 ani, a pus capăt competițiilor.

„Eu sunt antrenoare de judo, pregătesc copii de la 3 la 12 ani. La un campionat european nu am mai concurat de pe vremea junioratului la judo”  Ioana Hanaș, locul 5 la Campionatele Europene de Grappling. 

Inițial, Ioana a fost coptată în lot ca să ajute la antrenamente, după, i-a propus să și participe.

„Nu știam ce înseamnă Grappling, m-am interesat, am văzut că seamănă puțin cu judo și am zis da. Și așa am ajuns să particip din nou. Sunt 6 ani de când m-am lăsat, dar niciodată să nu spui niciodată”  Ioana Hanaș, locul 5 la Campionatele Europene de Grappling.

Două medalii de bronz pentru România

Federația Română de Kempo în parteneriat cu Federația Română de Lupte a organizat weekend-ul trecut la București Campionatele Europene de Grappling.

 „Grapplingul se desfășoară sub egida United World Wrestling, federație internațională prezentă la Jocurile Olimpice din 1986 încoace. Asta ca să ne dăm seama de anvergura acestui for internațional pe care noi îl reprezentăm în România pentru Grappling. Acest campionat a fost unul olimpic din toate punctele de vedere” – Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo. 

La campionatele Europene de Grappling de la București, România a fost reprezentată de 23 de sportivi. Țara noastră a încheiat concursul pe locul 6 pe națiuni, cu două medalii de bronz câștigate de Anca Cubleșan și Claudiu Pătru și 5 locuri 5, Alina Corbeanu, Ioana Hanaș, Marvin Belecciu, Dinu Bucalet și Alexandru Mezei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *