Momentul istoric al voleiului românesc

373 0

CSM Târgoviște și CSM Volei Alba Blaj vor juca miercuri, turul semifinalei Cupei CEV

Târgoviște ”fierbe” în așteptarea unui meci istoric pentru voleiul românesc feminin. Miercuri, de la ora 18.00, formația locală va primi vizita campioanei României, Volei Alba Blaj, în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV, a doua competiție europeană intercluburi! Va fi primul meci al unei echipe din județul Dâmbovița în semifinalele unei cupe europene.

Este cel mai important meci din istoria sportului din Târgoviște, iar jucătoarele știu că tribunele vor fi pline.

”Este un avantaj să vezi atât de mulți oameni în sală. Eu nu am văzut de 5 ani de când joc aici. Sunt foarte mulți” – Rodica Buterez, voleibalistă CSM Târgoviște.

Chiar dacă are în palmares titlul mondial cu Rusia (2006), dar și patru trofee în Liga Campionilor, antrenorul Italian al târgoviștencelor, Giovanni Caprara, recunoaște că are emoții.

”Am emoții, pentru că un meci atât de dificil ca acesta, o semifinală a CEV Cup, e un moment important pentru noi, pentru jucătoare, pentru echipă, pentru club. Vrem să ne atingem visul” – Giovanni Caprara, antrenor CSM Târgoviște.

Cele două formații s-au întâlnit în campionat acum 10 zile și Târgoviște s-a impus cu 3-1. Nimeni nu crede că acest lucru e un avantaj.

”Meciurile din sezonul regulat sunt altfel. Când jucăm semifinale ori play-off e complet diferit. Lucrurile se schimbă și trebuie să fim capabili să jucăm chiar mai bine ca data trecută. Pentru că sunt sigur că Blajul nu va mai juca așa, ci mult mai bine” – Giovanni Caprara, antrenor CSM Târgoviște.

”Nu știu dacă e un avantaj, pentru că acum cu siguranță și ele vor veni mult mai pornite, mult mai concentrate, dar ne dorim să repetăm acea victorie” – Rodica Buterez, voleibalistă CSM Târgoviște.

Învingătoarea duelului românesc va juca în finală cu învingătoarea celeilalte semifinale, Savino del Bene Scandicci – THY Istanbul. Cei de la Târgoviște nu au preferințe.

”Nu am preferință pentru finală. Oricare ar fi adversarul, sunt sigură că ne-am descurca și că ne-am bate cu ele până la ultima picătură de energie” – Rodica Buterez, voleibalistă CSM Târgoviște.

”Nu îmi pasă cu cine vom juca. Eu vreau întâi să joc semifinala și să o câștig, apoi vom vedea pe cine vom întâlni” – Giovanni Caprara, antrenor CSM Târgoviște.

Pe cine sună prima data Rodica Buterez după o victorie

Căpitan al naționalei României și jucătoare de bază la CSM Târgoviște, Rodica Buterez știe deja pe cine va suna prima dată dacă va câștiga miercuri.

”Pe Ariton, prietena mea de la Rapid. Dacă o înving pe ea nu pot să o sun, dar în general cu ea vorbesc” – Rodica Buterez, voleibalistă CSM Târgoviște.

Tehnician cu multă experiență, antrenorul italian al târgoviștencelor spune că va sărbători abia la finalul sezonului, nu după meci.

”Nu sărbătoresc victoria, ci doar când câștig. Chiar nu cred că trebuie sărbătorim nimic, pentru că nu am câștigat nimic până acum, așa cum nici nu am pierdut nimic. Suntem în cursă pe toate fronturile și asta e ceea ce contează” – Giovanni Caprara, antrenor CSM Târgoviște.

Antrenorul Caprara iubește România, dar preferă mâncarea italienească

Peninsularul recunoaște că s-a îndrăgostit de România, însă nu și de mâncarea noastră.

”Îmi place să vizitez orașele în care ajung cu echipa. Am văzut mult din România. Brașov e un oraș foarte frumos, Lugoj, de asemenea. Îmi place și Bucureștiul, am câteva restaurante unde îmi place să mănânc. Recunosc, e bună mâncarea românească, dar din păcate sunt italian. Așa că îmi place mai mult mâncarea italienească, scuze” – Giovanni Caprara, antrenor CSM Târgoviște.

El a învățat și câteva cuvinte în română.

”Bună Dimineața, La Revedere, ceva de genul asta. Simplu, cuvinte simple” – Giovanni Caprara, antrenor CSM Târgoviște.

Semifinala CSM Târgoviște – CSM Volei Alba Blaj are loc de la ora 18.00, iar intrarea e liberă

Partida dintre CSM Târgoviște și CSM Volei Alba Blaj va avea loc miercuri, de la ora 18.00, în sala Polivalentă din Târgoviște. Intrarea spectatorilor este liberă. Returul va avea loc joi, 23 martie, de la ora 19.00, la Târgu Mureș.

Tot miercuri, CSM Lugoj va juca prima manșă a finalei Cupei Challenge la volei feminin. Echipa noastră va juca în deplasare, la Torino, cu formația italiană Reale Mutua Fenera Chieri, într-o partidă care va începe la ora 21.00, ora României. Returul este programat miercurea viitoare, de la ora 18.30, la Timișoarax.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *