Constanța: Administrația locală din Ciocârlia a obținut finanțare prin programul Anghel Saligny pentru extinderea rețelei de canalizare

332 0

Primarul comunei Ciocârlia, Ionuț Șerbu declară că a obținut peste 26 de milioane lei pentru proiectul ,,Extindere rețea de canalizare”, iar în prezent administrația locală a ajuns la faza de solicitare a avizului de mediu.

,,Conform proiectului, lucrarea se va realiza cu tubulatură având diametre variabile, cuprinse între DN 250 mm pentru colectoare secundare și DN 400 mm pentru colectoare principale, cu lungime totală de 19.950 m. Extinderea propusă aferentă stației de epurare este dimensionată pentru un debit de 350 mc/zi și are o capacitate pentru 1750 de locuitori aflați în arealul aferent localității Ciocâriia de Sus și pentru o parte din nordul localității Ciocârlia. Extinderea rețelei de canalizare se va realiza în procedeul separativ, independent de colectarea apelor pluviale, cu o curgere preponderent gravitaționalä și are în componentă trei colectoare principale și 52 de colectoare secundare.

Rețeaua de canalizare este propusă a fi amplasată pe domeniul public la o adâncime ce variază între unu și cinci metri, având în componentă un număr de 439 cămine de vizitare.
Apele uzate de la nivelul localității Ciocârtia de Sus sunt colectate în bazinul de pompare și transportate sub presiune către localitatea Ciocârlia unde vor fi deversate în două cămine de vizitare existente.

La nivelul comunei Ciocârlia există la acest moment o stație de epurare ape uzate cu o capacitate de 223 mc/zi (1115 1.e.) care colectează, spre epurare, apele uzate, care, însă, nu mai face față. În acest context se propune extinderea stației de epurare ape uzate prin amplasarea în imediata vecinătate a modulelor de epurare necesare. Extinderea propusă aferentă stației de epurare este dimensionată pentru un debit de 350 mc/zi, respectiv pentru 1750 de locuitori aflați în arealul aferent localității Ciocâriia de Sus și pentru o parte din nordul localității Ciocârlia.”, transmite PNL Constanța într-un comunicat de presă.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *