11 misiuni executate de pompierii vâlceni, în ultimele 24 de ore

289 0

BULETIN INFORMATIV

 În cursul zilei de ieri, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au gestionat 11 evenimente, dintre care 9 pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, un incendiu și o asigurare de măsuri de prevenire și stingere a unui eventual incendiu la un accident rutier.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 9 situaţii de urgenţă, dintre care : 2 traumatisme, 1 accident rutier și 6 diverse afecțiuni medicale, acordând asistență medicală persoanelor aflate în dificultate.

 

Astăzi, 20 aprilie ac., la ora 07.20, echipajele ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitate să intervină în Râmnicu Vâlcea, cartierul Stupărei, pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie cetățenească.

La fața locului, au fost trimise de urgență, forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu trei autospeciale de intervenție și două ambulanțe, una SMURD și una aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, pentru evaluarea și salvarea eventualelor victime.

La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau la o anexă gospodărească, extinzandu-se și la locuință. Din fericire, proprietarul acesteia s-a autoevacuat înaintea sosirii pompierilor. Până la stinegerea flăcărilor, au ars: structura din lemn a axexei gospodărești, structura din lemn a acoperișului locuinței, pe o suprafață de aproximativ 10 mp și s-au degradat, prin afumare,  bunurile existente în interior.

În timpul intervenției, proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 90 de ani a suferit arsuri de gradul 1 la nivelul feței, motiv pentru care, după ce a primit îngrijiri medicale preliminare, a fost transportat la UPU pentru investigații suplimentare.

După aproximativ o oră, de la sosirea echipajelor lablocul interventiei, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la jarul căzut pe podea, din sistemul de încălzire.

 

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Sergiu Nicolaescu

Postat de - 13 aprilie, 2021 0
FacebookTwitterSergiu Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, la Târgu-Jiu, într-o familie de aromâni, mama sa fiind Sevastiţa Cambrea, iar…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *