49 de misiuni executate de pompierii militari vâlceni în ultimele 72 ore

285 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 21 aprilie ora 08:00 – 24 aprilie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au acționat la 49 de evenimente, dintre care 42 pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 1 incendiu, 2 acțiuni pentru protecția comunității și 4 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 42 de situaţii de urgenţă, dintre care 13 traumatisme, 8 accidente, 20 diverse afecțiuni medicale și o persoană aflată în stop cardio-respirator, acordând asistență medicală unui număr de 46 de persoane aflate în dificultate.

Ieri, 23.04.2023, la ora 10:30, salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Milcoiu, pe DN 7. La fața locului, s-au deplasat forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost lichidat la scurt timp de la sosirea pompierilor militari la locul interventiei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul produs la instalația de alimentare cu energie electrică, la nivelul compartimentului motor.

Din fericire nu au existat victime.

Pompierii militari au efectuat 2 acțiuni pentru protecția comunității: un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în comuna Strejești și o misiune de recunoaștere în teren, la Sala Sporturilor Traian.

Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 4 situații de urgență, precum deblocări de ușă, salvări de animale din medii ostile vieții sau asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Roxana Popescu

Postat de - 7 iulie, 2021 0
FacebookTwitterCa textier, a participat şi a fost premiată la cele mai mari festivaluri şi concursuri Se ştiu foarte puţine despre…

Hagi, la 55 de ani.

Postat de - 5 februarie, 2020 0
FacebookTwitterFostul căpitan şi selecţioner al echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi,  împlineşte, azi, 55 de ani, transmite News.ro. Palmaresul lui…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *