32 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 24 de ore

382 0

BULETIN INFORMATIV

În perioada 2 mai ora 08:00 – 3 mai ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit pentru gestionarea a 32 de situații de urgență, dintre care 23 pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 1 incendiu, 2 acțiuni pentru protecția comunității și 6 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 23 de situaţii de urgenţă, dintre care 6 traumatisme, 1 accident rutier, 1 acțiune pentru asistență persoană și 15 diverse afecțiuni medicale.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați ieri, în jurul orei 15:50, prin apel la 112, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Oveselu, comuna Măciuca. La fața locului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Garzii de Intervenție Măciuca, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, arderea se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la întreaga locuință.

Prin intervenția promptă a pompierilor, pagubele materiale au fost limitate, aceștia reușind să împiedice extinderea flăcărilor la vecinătăți.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. A ars casa în suprafață de 60 de mp.

Din primele constatări, incendiul a fost cauzat de o țigară lăsată nesupravegheată în apropierea materialelor combustibile.

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au efectuat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren în localitatea Brezoi și o misiune de recunoaștere la Sala Sporturilor Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 6 situații de urgență, pentru transportarea persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță, facilitarea accesului în locuință, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere sau asanare muniție.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *