20 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 24 de ore

262 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 10 mai ora 08:00 – 11 mai ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit pentru gestionarea a 20 de situații de urgență, dintre care 16 pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 1 incendiu, 2 acțiuni pentru protecția comunității și 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 16 situaţii de urgenţă, dintre care 4 traumatisme și 12 diverse afecțiuni medicale, acordând asistență medicală unui număr de 16 persoane aflate în dificultate.

 

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost informați ieri, 10 mai, prin apel la 112, la ora 01:35, de producerea unui incendiu într-o gospodărie din satul Procopoaia, comuna Orlești.

Imediat, la fața locului s-au deplasat forțe din cadrul din cadrul Gărzii de Intervenție Drăgăşani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă şi 1 container modular PSI Abroll, de tip rezervor.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un depozit de furaje (fânar), în care se aflau depozitați cca 1500 de baloți de lucernă.

Datorită acţiunii prompte şi profesioniste a pompierilor militari, incendiul a fost localizat la scurt timp de la sosirea echipajelor de intervenţie la locul evenimentului, posibilitatea de propagare la anexele învecinate fiind eliminată.

După lungi eforturi susținute ale pompierilor militari, ultimele focare au fost stinse, incendiul fiind lichidat la ora 08:58, după 7 ore de luptă continuă cu flăcările.

Nu au fost înregistrate victime omenești, însă 1 animal de talie mare și 8 animale mici și-au pierdut viața din cauza incendiului.

Au ars: depozitul de furaje construit din structură mixtă de lemn și fier, cu o suprafață de aproximativ 100 de mp,  15 tone de lucernă sub formă de baloți, cca 15 cauciucuri de utilaje agricole (rebuturi) și diverse obiecte de gospodărie (mașină de stropit, polidisc, drujbă și un aparat de sudură).

Au fost salvate bunuri cu o valoare de peste 200.000 de lei.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise.

 

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au efectuat două misiuni de recunoaștere, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, ambele situate în municipiul Drăgășani.

 

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *