”Portugalia”, spectacol în regia lui Tavi Costin, pe scena Festivalului Internațional al Artelor Scenice BITEI, Chișinău 2023

364 0

Teatrul Anton Pann a primit cu bucurie invitația de a participa cu spectacolul ”Portugalia” la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului BITEI 2023, eveniment care se va desfășura în capitala Republicii Moldova, în perioada 26 mai – 4 iunie. Reprezentația Teatrului Anton Pann va avea loc în data de 3 iunie, de la ora 16.30, pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Chișinău. După participarea de joi 25 mai, de la Buzău, în cadrul Festivalului ”Buzău/ Iubește /Teatru”, spectacolul ”Portugalia”, bine construit de Tavi Costin, trece granița și alături de alte două trupe ale unor cunoscute teatre,  Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași și Teatrul Odeon din București, va reprezenta România la acest festival.

Festivalul BITEI 2023 reunește artiști din mai multe țări ale lumi: China, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Italia, Polonia, Spania, Ucraina, România și Republica Moldova. BITEI 2023, organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu Teatrul Național „Eugène Ionesco”, sub Înaltul Patronaj acordat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău, reprezintă un eveniment teatral de excepție, cu atât mai mult când în această perioadă, pe 1 iunie, Republica Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene, la care vor participa 47 de șefi de stat și de guverne din statele-membre ale Uniunii Europene. În speranța că în curând Moldova va face parte din marea familie europeană, în acest timp, la inițiativa Teatrului Național „Eugène Ionesco”, se organizează acest festival de-o importanță majoră pe harta culturală a Republicii Moldova.

”Este îmbucurător faptul că, în pofida crizelor și provocărilor dramatice ale prezentului, teatrul rămâne un spațiu viu și dinamic, o oglindă a timpului în care trăim și o verigă importantă în comunicarea oamenilor indiferent de limba vorbită, apartenența etnică, distanțele geografice sau diferențele de mentalitate- Sergiu PRODAN”, ministrul culturii al Republicii Moldova.

În cadrul Festivalului se vor desfășura ateliere artistice, dezbateri, paneluri și conferințe de presă cu participarea personalităților notorii din domeniul artelor scenice (regizori, critici de teatru, editori de publicații specializate), care vor fi găzduite de Teatrul Național „Eugène Ionesco”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Fără Nume, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

          ”Pe lângă bucuria de a organiza la Chișinău o sărbătoare a artelor scenice, vrem totodată, prin acest Festival, să ne exprimăm dorința fermă de a ne integra în lumea civilizată a țărilor Uniunii Europene, aderând la adevăratele valori spirituale, culturale și democratice- Petre Vutcărău directorul Festivalului BITEI, director general al Teatrului Național „Eugène Ionesco”.

”Portugalia”, spectacolul Teatului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, va urca pe pe scena Festivalului Internațional al Artelor Scenice BITEI, Chișinău 2023, în data de 3 iunie, de la ora 16.30. Așteptăm cu interes impresia lăsată de acest spectacol, dar pâna la întoarcere urăm succes intregii echipe a Teatrului Anton Pann, regizorului, scenografului, actorilor.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *