Campioni mondiali … în familie!  

351 0

Alina Pascu-Boroș și Gabi Boroș, multiplii campioni mondiali și europeni la kempo, fac pereche și în viața particulară, nu doar la lotul național. Cei doi sunt căsătoriți și au un băiat. 

Familia Pascu-Boroș este, cu siguranță, una dintre cele mai medaliate din sportul românesc. Alina are 21 de ani de activitate competițională la nivel înalt, iar soțul ei, Gabi, 19. Ambii se amuză și spun că familia lor nu impune teamă, ci respect!

„Avem o viață de om de activitate sportivă împreună, pentru că suntem împreună la lotul național, participăm împreună la competițiile importante internaționale. Nu ne știe lumea de frică, dar cu siguranță orice practicant de kempo impune respect în fața celorlalți. Lumea ne respectă și ne apreciază pentru ceea ce facem” – Alina Pascu – Boroș, multiplă campioană mondială la kempo. 

Soții Boroș reușesc să se împartă între antrenamente, competiții, sala de fitness și viața de familie.

„Fiind amândoi sportivi, muncind la fel de mult, ne înțelegem foarte bine. Părerea mea este că doi sportivi se înțeleg mult mai bine în afara meseriei, facem o familie frumoasă” – Alina Pascu – Boroș, multiplă campioană mondială la kempo.  

„Ne înțelegem bine, făcând sport de performanță suntem obișnuiți cu tot ce este greu, așa că o căsnicie nu are cum să ne sperie”- Gabi Boroș, multiplu campion mondial la kempo.  

Alina și-a arbitrat soțul 

Atunci când nu concurează sau nu este la sala de fitness, acolo unde ține ore, Alina împarte dreptatea în competiții.

„Mi s-a întâmplat să-i arbitrez elevii soțului, dar și inclusiv pe el și este foarte complicat. Cel mai des l-am arbitrat înainte să fim căsătoriți, nu e deloc ușor, dar noi în kempo suntem foarte corecți și nu ținem cont de astfel de lucruri” – Alina Pascu – Boroș, multiplă campioană mondială la kempo.

Și Gabi petrece ore bune în sala de kempo, pentru că, pe lângă antrenamentele sale, are și grupe de copii pe care-i pregătește pentru marile competiții.

„Eu nu mi-am dorit niciodată să fiu antrenor, elevii m au ales pe mine, undeva acum 9 ani. Am rezultate foarte bune cu ei, am reușit să iau de la zero copii și să-i fac să câștige titluri de campioni naționali. Uneori am emoții mai mari decât ei, cine spune că nu are emoții, minte. Emoțiile pot fi uneori constructive, alteori nu. Eu știu exact ce urmează și ce capacități au  elevii mei și emoțiile sunt si mai mari, pentru că, în mare parte știu ce urmează” – Gabi Boroș, multiplu campion mondial la kempo.  

„El este modest și îi e greu să vorbească de bine de el.  Este un antrenor dedicat, pune extrem de mult suflet, este implicat și îi place foarte mult ceea ce face” – Alina Pascu – Boroș, multiplă campioană mondială la kempo.

România, pe primul loc la mondial! 

„Tricolorii” s-au întors de la cea mai recentă competiție majoră, Mondialul IKF, cu numeroase medalii și centuri, dar și cu primul loc în clasamentul general, România devansând alte 63 de naționale.

„Am fost răsplătiți cu acest trofeu uriaș. Cupa este a lotului naționale de kempo, pentru că am ieșit pe locul 1 pe națiuni. Acest trofeu reprezintă munca noastră a tuturor celor din naționala de kempo” – Alina Pascu – Boroș, multiplă campioană mondială la kempo.

Tot din Portugalia, Alina s-a întors și cu un trofeu personal, oferit de Federația Internațională de Kempo.

„Sabia am primit-o drept recunoștință pentru cei 21 de ani de activitate competițională la nivel internațional” – Alina Pascu – Boroș, multiplă campioană mondială la kempo.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *