A dat podiumul de modelling pe cel de gimnastică!  

318 0

Aflată pe ultima sută de metri a pregătirii pentru Mondialele de junioare de la Cluj-Napoca, Irina Deleanu, șefa ritmicii românești, recunoaște că nu a fost atrasă de scenele prezentărilor de modă 

Gimnastica ritmică este un sport al grației și frumuseții, iar practicantele lui pot oricând să facă pasul într-o carieră de fotomodel.

Președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică de peste două decenii, Irina Deleanu, recunoaște că și ea a fost curtată intens de casele de modă pentru a deveni manechin, dar a refuzat de fiecare dată.

”Am primit multe, foarte multe propuneri la viața mea, dar n-am acceptat decât două sau trei momente, dar pentru prietene de-ale mele creatoare de modă care m-au rugat să prezint o rochie. Dar din punct de vedere al sportivei Irina Deleanu care poartă o rochie, nu din ideea de manechin” – Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică. 

Acum, fosta mare campioană este concentrată doar pentru reușita Campionatului Mondial de junioare care va fi organizat în premieră în România, la Cluj-Napoca, în perioada 7-9 iulie. Este prima întrecere de o asemenea anvergură organizată vreodată acasă în gimnastica românească, iar fosta mare campioană vrea ca totul să iasă perfect. Și, dacă se poate, să se audă din nou imnul național la festivitatea de premiere.

”Cea mai mare provocare pentru mine și pentru întreaga gimnastică ritmică românească este acest Campionat Mondial de la Cluj-Napoca, din luna iulie. Unde vrem ca totul să fie organizat la cele mai înalte cote și unde sperăm să se audă din nou imnul la premiere. Apoi, dacă totul va ieși așa cum ne dorim, visul meu este ca în viitor să reușim să organizăm în România un Campionat Mondial de senioare. Ar fi cea mai mare realizare posibilă” – Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică. 

Aflate în plină pregătire pentru competiția de la Cluj-Napoca, starurile echipei noastre au ieșit puțin din rutină și s-au „încălzit” printr-o prezentare de modă ad-hoc a echipamentului loturilor naționale.

„Echipa de ansamblu de junioare a României care va participa la Campionatul Mondial de la Cluj a prezentat echipamentul pe care l-am primit de la sponsori” – Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică. 

Acum, toate componentele loturilor naționale primesc același echipament. Pe vremuri, acest lucru era un vis, iar Irina Deleanu și-a amintit de acea perioadă, în care doar sportivele de top primeau sponsorizări individuale de echipament.

”Eu fiind o gimnastă de top, primeam individual cumva. Mai multe firme din străinătate încercau să mă îmbrace și cu costume și cu treninguri, cu trolere. Dar aceste lucruri se făceau doar individual” – Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică  

Acesta este un an foarte important pentru gimnastica ritmică românească. Nu doar pentru că în luna iulie este organizat Campionatul Mondial de junioare, dar și pentru că pentru prima dată în istorie țara noastră are în pregătire loturi complete la toate categoriile de vârstă, ceea ce înseamnă că și prezentul, dar mai ales viitorul acestui sport sunt asigurate.

”Pentru prima dată, anul acesta avem loturile complete, avem lot olimpic de senioare cu 4 gimnaste, avem lot de junioare individuale, avem lot de ansamblu de senioare și lot de ansamblu de junioare. Deci, pentru prima dată în istoria gimnasticii ritmice românești, ritmica are toate loturile” – Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică. 

Foto:facebook- arhiva personala 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *