CIECH Soda România începe producția de energie și lansează un parc fotovoltaic printr-o investiție în valoare de 1,7 milioane de lei

221 0

Râmnicu Vâlcea, 19 iunie 2023CIECH Soda România începe producția de energie solară, ca urmare a unei investiții de 1,7 milioane de lei într-un parc fotovoltaic, și marchează o nouă activitate în procesul de dezvoltare al companiei, care produce în prezent silicați lichizi, o materie primă importantă pentru industria anvelopelor, industria detergenților, industria hârtiei, în producția substanțelor chimice utilizate în construcții și pentru materialele utilizate în sudură.

Capacitatea parcului fotovoltaic este de 399,62 KWp. Proiectul acoperă o suprafață de aproximativ 4000 de metri pătrați, iar panourile fotovoltaice au o suprafață totală de 1944,4 metri pătrați.

Directorul general al CIECH Soda România, dna Maria-Irina Andronache, a declarat: „Ne-am asumat angajamentul de a ne continua activitatea într-un mod responsabil și durabil, de a menține relevanța companiei noastre, în pas cu tendințele economice. Acest proiect reprezintă un pas important în direcția îndeplinirii obiectivelor noastre și suntem mândri să contribuim la tranziția spre energie verde a României și să devenim în mod oficial prosumatori”.

Proiectul va avea un impact pozitiv asupra mediului în cadrul Platformei Chimice, deoarece parcul fotovoltaic va avea capacitatea de a produce energie electrică și de a o introduce în rețea, creând o nouă sursă de venituri și reducând amprenta de carbon.

România a înregistrat o creștere a numărului de proiecte în domeniul energiei solare în ultimii ani. Potrivit Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, în 2022, în România existau peste 2.300 de parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 1.700 MW. Creșterea numărului de proiecte în domeniul energiei solare este o consecință a angajamentului României de îndeplinire a obiectivului de producere a 30% din energie din surse regenerabile, până în 2030.

Totodată, lansarea proiectului de parc fotovoltaic al CIECH Soda România face parte din eforturile companiei de a își păstra statutul ca partener de afaceri de încredere. Proiectul evidențiază angajamentul companiei față de dezvoltarea durabilă și continuarea activității sale la Râmnicu Vâlcea într-un mod responsabil și durabil. Utilizarea de surse de energie regenerabile este și unul dintre obiectivele din strategia ESG a Grupului CIECH. Prin această strategie, CIECH s-a angajat să decupleze dezvoltarea de consumul de energie (www.esgciech.com). CIECH Soda România S.A., o societate deținută de Grupul CIECH, se află în stare de stand-by încă din anul 2019 din cauza denunțării contractului de aprovizionare cu abur (o materie primă necesară în procesele de producție) de către singurul său furnizor disponibil.

 

Despre CIECH

Grupul CIECH, acționarul majoritar al CIECH Soda România, este un holding internațional din industria chimică, fiind prezent în peste 100 de țări și înregistrând în 2022 venituri echivalente cu 1,3 miliarde de dolari. În 2014, pachetul majoritar de acțiuni CIECH a fost achiziționat de KI Chemistry, o companie aparținând celui mai mare fond de investiții privat polonez, Kulczyk Investments.

CIECH Soda România S.A., o societate a Grupului CIECH, își concentrează în prezent producția pe silicații lichizi. Producția de energie solară, lansată în iunie 2023, este un nou pas în vederea creșterii veniturilor și construirii unui nou profil al acestui renumit agent economic pe plan local.

Articole asemănătoare

Ajunul Bobotezei

Postat de - 5 ianuarie, 2022 0
FacebookTwitterCredincioşii ortodocşi, catolici şi greco-catolici sărbătoresc, joi, Boboteaza, care marchează ultima zi din ciclul sărbătorilor de iarnă, dedicată purificării mediului…

CODE Kids FEST 2020

Postat de - 26 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterVâlcea, 28 octombrie 2020: Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea CODE Kids FEST 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *