David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani” 

234 0

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o amintire de la el 

Mai puțin de o lună îl desparte pe David Popovici de cel mai important concurs al acestui an: Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Deținător a două titluri supreme și al unui record mondial, românul spune că e pregătit să se bată cu orice rival din lume și că nu se teme de nimeni.

”Dorința mea e să vină, să fie și mai bun decât mine, sau să se apropie cât mai mult de mine și să ne putem întrece, pentru că dacă nu ai competiție nu o să se simtă bine atunci când câștigi” – David Popovici, dublu campion mondial la înot.

Sportivul nostru e conștient că va fi o presiune pe umerii săi la Mondiale, însă încearcă să nu o bage în seamă.

„Cred că lumea va încerca să pună presiune pe mine, ține de mine dacă o accept sau nu și ce cred eu despre această presiune. În schimb ce pot controla e presiunea pe care o pun eu pe mine, care va fi la nivele joase” – David Popovici, dublu campion mondial la înot.

Înotătorul spune că pe măsură ce se apropie Mondialele antrenamentele devin mai plăcute, pentru că are un obiectiv concret pentru care să se pregătească.

”Aș spune că devin mai plăcute antrenamentele pe măsură ce ne apropiem. Pentru că îmi place să mă antrenez și în aer liber mai mult și pentru că a venit vara am început să facem asta și e un pic mai ușor să te antrenezi când știi concret pentru ce o faci” – David Popovici, dublu campion mondial la înot.

El recunoaște că Bacalaureatul i-a dat puțin peste cap pregătirea, dar și că nu va lipsi de la banchetul de final de liceu. Acolo unde, însă, nu va dansa, pentru că nu îi place.

„Am prevăzut perioada de antrenamente din timpul Bacalaureatului, dar tot a fost un pic haotic, pentru că nu am mai avut de învățat atât de mult până acum în timp ce aveam și antrenamente. Ne-am descurcat și chiar dacă am pierdut câteva antrenamente, pentru că mai aveam nevoie să repet, nu a fost nimic ce nu a putut fi recuperat. O să mă duc la banchet, dar nu voi dansa. Nu-mi place” – David Popovici, dublu campion mondial la înot.

Antrenorul lui David, Adrian Rădulescu, spune că sportivul e în grafic cu pregătirea.

„Pot să spun că suntem unde ne-am dorit, unde am crezut că o să fim în momentul acesta, chiar și după perioada asta mai deosebită, cu examenul de Bacalaureat” – Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici. 

Cel care îl pregătește pe David încă de la vârsta de 9 ani a enumerat cele trei calități principale ale campionului mondial și se mândrește cu un lucru cu care nimeni din lume nu o poate face: e neînvins în lui în bazin.

”Este pasionat de înot, este dedicat și este generos. Am făcut  întrecere cu el și am știut să mă opresc la timp astfel încât eu sunt neînvins în fața lui. Nu contează vârsta” – Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici.  

Pentru David, ultimul concurs în țară înaintea Mondialelor a fost cel din Cupa României, acolo unde a fost înconjurat mereu de fani, unii veniți de la sute de kilometri distanță pentru a-l întâlni. El recunoaște că îi face o mare plăcere și că încearcă, pe cât posibil, să mulțumească pe toată lumea.

”Cupa României a fost unul dintre cele două concursuri pe care le am înainte de Mondiale. E nevoie de ele pentru că nu e suficient doar să te antrenezi, trebuie să vezi și în regim de concurs ce poți face. În ceea ce-i privește pe fani, fac tot ce pot să fac. Mă duc să-i salut, să le mulțumesc că au venit, mă asigur că fac o poză sau le ofer un autograf, depinde ce își doresc, îi salut pe copii, îi încurajez și mă bucur că unii oameni fac asemenea eforturi pentru a veni să mă vadă și dacă pentru ei înseamnă mult fac tot posibilul. Eu înot și pentru ei, practic” – David Popovici, dublu campion mondial la înot.

Nu profită de statutul de vedetă 

De altfel, David recunoaște că nu a trecut o zi în ultimul an în care să nu fi acordat măcar un autograf. Mai spune și că în trecut avea mereu la el un marker pentru a fi pregătit în cazul în care situația o cerea, astfel încât nimeni să nu plece dezamăgit.

”Nu prea am avut zile fără să dau autografe, chiar nu. Poate doar dacă am fost plecat. Dar și prin Olanda, Italia, bine sunt mulți români oricum acolo. Obișnuiam să am un marker cu mine în ghiozdan, dar le pierdeam atât de des și nu mai am” – David Popovici, dublu campion mondial la înot.

Chiar dacă este o vedetă în România, David încearcă să nu profite de acest statut. De aceea, refuză atunci când este invitat să intre în față la coadă la intrarea în aeroport sau în avion, de exemplu.

”Mi s-a propus, poate nu neapărat la aeroport, în multe locuri, dar prefer să stau la coadă. Doar dacă nu cumva am priority sau ceva și mă pot <<băga>> în față” – David Popovici, dublu campion mondial la înot.

Articole asemănătoare

Din inimă pentru sport

Postat de - 30 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterÎn Săptămâna Mondială a Inimii, fosta mare campioană Gabriela Szabo a participat alături de mai multe grupe de copii de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *