Simpozion cu tema “Viitorul comun în spațiul Comunității Europene”, în prezența președintelui parlamentului moldovean

509 0
🇷🇴🇲🇩În perioada 21-23 iulie, Slănic Moldova, județul Bacău, a fost gazda întâlnirii Comisiilor parlamentare Juridice, Numiri și Imunități din România și Republica Moldova, un simpozion cu tema “Viitorul comun în spațiul Comunității Europene”, în prezența președintelui parlamentului moldovean, #Igor_Grosu.
🇷🇴🇲🇩Chiar dacă traversăm o perioadă plină de provocări atât la nivel economic, cât și la nivel social, energetic și securitar, relația dintre #România și #Moldova este extrem de dinamică, bazată pe un dialog bilateral excelent, o cooperare eficientă, orientată către rezultate concrete.
🤝🤝La finalul discuțiilor, reprezentanții puterilor legislative ale celor două țări au semnat o Rezoluție, care promovează ideea ca România să devină un îndrumător al Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană. În acest sens, parlamentarii români vor depune toate diligențele pentru concretizarea acestui important demers. Aceeași Rezoluție mai prevede eforturi comune în scopul actualizarii în anul 2023 a #Black_Sea_Security_Act_2022 și înființarea și promovarea #Forumului_Slănic_Moldova, platformă menită să asigure permanentizarea conlucrărilor bilaterale.
🇷🇴🇲🇩Schimbul de experiențe dintre cele două țări a fost unul benefic și reprezintă o manieră constructivă de gestionare a provocărilor legislative, prin exemplificări ale modelelor de bune practici și efecte ale modificărilor legislative adoptate în ambele țări.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *