Istoria bine-cunoscutei loterii 

332 0

Jocurile de noroc au cunoscut o evoluție surprinzătoare de-a lungul timpului, iar lucrurile continuă să evolueze cât pentru a lăsa mereu loc de mai bine. Loteria este o ramură ofertantă și destul de interactivă, când vine vorba despre câștigarea rapidă a unor bani, totul în baza ideii de noroc, așa că este lesne de înțeles de ce oamenii apelează tot mai des la astfel de metode pentru a-și rotunji veniturile indiferent de ce înseamnă acest lucru sau de câte investiții ar putea fi vorba. Până la urmă nu credem că ar fi sentiment mai împlinitor decât atunci când ai afla că viața ta ar urma să se schimbe, în doar câteva secunde!

 

Sigur, nici nu trebuie să lași ca totul să se învârtă exclusiv în jurul banilor, căci viața și existența nu sunt doar despre satisfacții financiare și este important să nu uităm niciodată asta. În definitiv, zarurile se aruncă în fiecare zi și se întorc cu rezultate dintre cele mai surprinzătoare, așa că trebuie să fii pregătit pentru orice – facem o paranteză aici, că dacă îți plac jocurile cu zaruri, poate că ar trebui să încerci shining crown demo, pentru ceva experiențe interactive.

 

Loteria – ce înseamnă?

 

Pentru început, hai să începem cu începutul, mai exact să încercăm să definim ceea ce înseamnă loteria și de ce este atât de apreciată. Pe scurt, sistemul de loto este o formă de gambling, care implică extragerea unor numere la întâmplare, fără niciun fel de influență pentru obținerea unui premiu. 

 

Câștigătorii sunt cei care au reușit să nimerească un anumit procent dintre cele alese, iar loteria are mai multe forme, în funcție de țara unde se ține, mai ales dacă este ceva susținut de stat sau ceva privat, operate de diverse organizații. Desigur, odată cu evoluția internetului, acum se pot face și sesiuni virtuale, având nevoie doar de un device și poate un cont deschis pe un cazino online.

Loteria în antichitate

 

Undeva între anii 205-187 î.HR. se crede că ar fi fost inventată loteria, cumva doar asemănătoare cu ceea ce cunoaștem noi astăzi. Vorbim despre o dinastie puternică, unde ar fi apărut primele mențiuni despre această formă de distracție, respectiv Han. Se crede că din nevoie de a finanța Marele Zid Chinezesc, s-ar fi căutat metode de alimentare a bugetului deja alocat. Ulterior, apar menționări despre loterie, cu precizarea “extragerea unor bucăți de lemn”, în cartea chineză “The Book of Songs”, unde referințele amintesc despre jucători care alegeau numere și cel care le aveau primeau un premiu – această metodă se folosea și de guverne atunci când situațiile cereau să se folosească banii altcuiva. 

 

Lucrurile par să se fi deplasat în timp și spațiu, că ajungem mai târziu cu loteria și în Imperiul Roman, dar la mică diferență de timp. Se crede că primele forme de loterie de pe continentul european s-ar fi susținut ca o formă de distracție de către romanii înstăriți. La anumite petreceri, invitații primeau un număr alocat lor, iar mai târziu se făcea o extragere, iar norocosul primea un premiu. După ce și-a dat seama de potențialul loteriei, primul împărat roman, Octavianus Augustus, ar fi organizat primul joc de loterie din regat. Însă, spre deosebire de petreceri, aici biletele erau cumpărate – la fel ca și în China, banii care nu erau alocați premiului ajungeau să fie alocați ca fonduri.

 

Loteria în Epoca Medievală și renascentistă

 

Țările de Jos ar fi responsabile de continuitatea jocului de loterie câteva secole mai târziu. Suntem acum în secolul al XV-lea, iar practica de bugetare pentru fortificații și ziduri de apărare se obțineau la fel. Astfel, loteria este de-acum o practică comună. O remarcă mai puternică amintește de practica din Olanda, din secolul al XVII-lea, când se colectau bani din jocurile de loterie fie pentru cei cu resurse limitate, fie pentru diverse utilizări practice. Date importante:

 

  • Amintim și despre prima însemnare a unei loterii organizată în Italia, mai exact despre un eveniment susținut în 1449 undeva prin Milano – banii s-ar fi folosit atunci pentru un război cu Veneția
  • În 1539, regele Francisc I al Franței adoptă același sistem și organizează prima loterie pentru fonduri caritabile, dar și pentru susținerea resurselor țării sau armatei.
  • Regina Elizabeth susține prima loterie din Anglia în anul 1566, cu prima extragere abia trei ani mai târziu. Aici lucrurile erau altfel, pentru că fiecare bilet era câștigător. Prima loterie de stat a Marii Britanii avea să funcționeze între anii 1694 și 1826
  • În 1614 se susțineau și primele loterii din Germania, iar în Austria abia în 1751
  • În 1763 se realiza și primul joc de loterie din Spania, lucru care avea să se transforme în tradiție în următorul secol de distracție

Jocurile de loterie în prezent

 

În perioada modernă, loteria se diferențiază la final de perioadă 1800. Pe la această dată mai multe țări adoptă un program comun prin unificarea standardelor. Ulterior, lucrurile par să se fi simplificat și să fie mai ușor de identificat. Totodată au apărut schimbări și în ceea ce privește premiile, care au devenit tot mai consistente, cât și răspândirea acestui tip de joc. În prezent se pare că mai există doar câteva țări, care pot fi numărate pe degete, unde nu ar existat această practică.

 

În prezent premiile sunt individuale, nu se mai pune problema de finanțări de stat, pentru că premiul câștigat de o persoană îi revine în întregime, după oprirea unui impozit pe venit, desigur. Dar premiile sunt uneori incredibil de mari. Un bilet de joc este accesibil oricui este curios și dornic să încerce, ba chiar cu posibilitatea să încerce, ca să aibă șanse până îi surâde norocul. Ca să dăm un exemplu, se pare că recordul în ceea ce privește cel mai mare premiu oferit de loterie ar fi deținut de o persoană din America, una care ar fi reușit să obțină un jackpot generos de, fiți atenți, 758,7 milioane de dolari, lucru care se întâmpla în 2017!

 

Concluzie

 

Poate cel mai important sfat pe care ți l-ar putea oferi cei mai mulți câștiguri de loto este să alegi acel tip de joc care îți oferă cele mai bune șanse. Și nu uita niciodată de unde ai plecat, fă investiții inteligente. Dar la fel de important este să ții cont și de frecvența unor numere, să urmărești statistici, să încerci să rămâi consecvent și să cumperi, eventual, dacă îți permiți, mai mult decât un bilet, ca să îți crești șansele. Și da, dacă nu era deja evident – nu renunța absolut niciodată! Unele câștiguri au venit pentru unele persoane peste ani și ani, dar au venit și abia asta este tot ce contează!

Articole asemănătoare

APAVIL SA – ANUNȚ PUBLIC

Postat de - 7 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterAnunţ public nr.1 privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu. “APAVIL S.A., cu sediul social în Râmnicu Vâlcea,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *