Au inceput reparațiile la podul Olt pentru a fi deschis circulației în această toamnă

652 0

“Aceasta este o perioada critica pentru comunitatea noastra, iar prioritatile noastre au fost clar definite: punerea in siguranta a podului si reluarea circulatiei cat mai repede posibil”, a declarat primarul Cristian Nedelcu intr-un comunicat de presa anterior inceperii lucrarilor.

Planul pentru reabilitarea podului cuprinde atat restaurarea structurii existente, cat si imbunatatirea infrastructurii pentru a face fata cerintelor actuale de trafic. Lucrarile de punere in siguranta vor include consolidarea si modernizarea pilonilor, refacerea pasajului pietonal afectat, precum si inlocuirea elementelor uzate sau deteriorate.

Se estimeaza ca circulatia va fi reluata in toamna acestui an, in jurul datei de incepere a cursurilor, ceea ce va reprezenta o veste buna pentru locuitorii din cele doua localitati, dar si pentru toti cei care folosesc acest pod in mod frecvent.

Podul de la Drăgășani, o construcție cu o istorie impresionantă de 120 de ani, a fost construit în anul 1901 și inaugurat în anul 1903 de către primarul liberal de atunci, Gogu Filipescu. De-a lungul timpului, podul a fost o legătură importantă între cele două localități, Verguleasa și Drăgășani, facilitând schimburile comerciale și de cultură între acestea.

Un moment semnificativ în istoria sa a fost realizarea pasajelor pietonale în anul 1964, pentru a oferi un traseu sigur și separat pentru pietoni, măsură care a îmbunătățit considerabil siguranța trecătorilor.

Podul Olt ramane o legatura istorica intre doua localitati si o amintire vie a timpurilor trecute. Cu noile lucrari de punere in siguranta, aceasta constructie emblematica va continua sa serveasca comunitatii cu mandrie si eficienta, asigurand o conexiune sigura intre Verguleasa si Municipiul Dragasani pentru generatiile viitoare.

Foto Valentin Piciu, Facebook.com

sursa: cronica-valcii.ro

Articole asemănătoare

Drăgășani, în istorie

Postat de - 13 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterContinuitatea vieții pe teritoriul actualului municipiu Drăgășani este pusă în evidență de siturile arheologice din „cartierul Bârsanu”, unde săpăturile efectuate…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *