Au luat capacitatea cu brio și vor aurul la FOTE ! 

471 0

După ce au intrat la liceu cu medii mari, cele 3 gimnaste care vor reprezenta România la cea mai tare competiție de junioare din Europa și-au făcut calculele pentru concursul de la Maribor: vor să câștige multe medalii.   

Miruna Botez, Alexia Vânoagă și Anamaria Mihăescu sunt cele 3 junioare care ne reprezintă la FOTE și speră să câștige medalii pentru România.

Gimnastele vin după un an greu, cu multe competiții și un examen de capacitate pe care l-au luat cu note foarte bune.

„Am luat examenul cu 9.25, m-am pregătit mult, în weekend-uri și atunci când nu aveam antrenamente” -Alexia Vânoagă, componentă a lotului național de gimmnastică

 „Am muncit mult pentru acest examen, l-am luat cu 8.97” Miruna Botez, componentă a lotului național de gimmnastică

Mezina echipei, Anamaria, a luat capacitatea cu 8.75 și e singura care nu a învățat mult acasă

„Am fost atentă în clasă și am prins tot de acolo. La limba română am luat 9.30 și la matematică 8.20” -Alexia Vânoagă, componentă a lotului național de gimmnastică

Sportivele și-au făcut planul pentru FOTE. Vor să câștige medalii pentru România! Vicecampioană mondială la la bârnă, Alexia țintește primul loc al podiumului.

 „Vreau să iau aurul la această competiție” -Alexia Vânoagă, componentă a lotului național de gimmnastică

„Pot să mă întorc de la FOTE cu o medalie de argint la aparatul meu preferat, bârna” -Miruna Botez, componentă a lotului național de gimmnastică

 Înaintea fiecărei competiții la care participă, Miruna poartă cu ea talismanul norocos.

„Cărțile de rugăciuni și icoanele. Nu întru până nu îmi fac rugăciunile”  -Miruna Botez, componentă a lotului național de gimmnastică

Antrenoarea fetelor, Carmen Traicu, are numai cuvinte de laudă la adresa lor.

“Au avut un an foarte greu cu multe emoții în primul rând pentru cele școlare dar și cele sportive” -Carmen Traicu, antrenor coordonator lot gimnastică.

Anul acesta FOTE va fi la Maribor  

Mâine intră fetele în concurs 

Cea de-a XVII-lea ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European a început în Slovenia în urmă cu două zile și se va încheia la data de 29 iulie. La FOTE Maribor 2023 participă  2.500 de sportivi la 11 discipline.

Competiția de gimnastică a început de astăzi cu proba băieților, iar România va intra în concurs mâine cu cele 3 junioare, Miruna Botez, Alexia Vânoagă și Anamaria Mihăescu. Fetele sunt însoțite de antrenorii Carmen Traicu și Sebastian Nemeș. Șeful delegației este Angela Cacovean, arbitru la competiție.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *