Cântecele Oltului la Călimănești

433 0
Festivalul național de folclor Cântecele Oltului a debutat în anul 1969. Zilele aceste are loc ediția cu numărul cincizeci și cinci. Este unul dintre cele mai longevive festivaluri de muzică din România.
Administrația localității Călimănești se îngrijește ca acest eveniment cultural să dea ora exactă în arta populară românească de pe Valea Oltului. Pentru cine nu știe, încă de la început, la festivalul Cântecele Oltului au participat numai ansambluri folclorice din județele prin care trece râul Olt, de la izvoare și până la vărsarea sa în Dunărea cea mare. Harghita, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Olt și Teleorman. Anul acesta, în calitate de invitați, Timiș și Bistrița-Năsăud. Călimănești este locul în care muzica populară de dincolo și de dincoace de Carpați se întâlnește cu un public dornic să primească această diversitate de cântec, de dans și de port popular. Fără egal.
Am fost la parada portului popular, la festivitatea oficială de deschidere și la concertul principal care s-au derulat sâmbătă pe traseul de la Primărie la Parcul Central, pe esplanada din fața Hotelului Central și pe scena Teatrului de vară Florin Zamfirescu. Mă număr printre iubitorii cântecului, dansului și portului popular. Sunt dintre cei care se prind în horă și care bat cu forță o sârbă sănătoasă la petrecerile la care particip. M-am alăturat și acum cu mare bucurie celor care au petrecut la Festivalul Cântecele Oltului din Călimănești.
Felicitări celor care fac posibilă această sărbătoare națională a folclorului românesc, administrației locale și mereu inspiratului primar Florinel Constantinescu. Sponsorilor și susținătorilor printre care se află și Consiliul nostru județean. Oamenilor din Călimănești, care primesc cu mare bucurie pe artiști în localitatea lor. La mai multe ediții și la mai multe spectacole de așa ținută artistică, de muzică, de dans și de port popular.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *