Vot de încredere pentru „tricolore” de la președintele FRV: „Fetele au valoarea de a ajunge în sferturile europeanului!” 

314 0

Președintele FRV, Adin Cojocaru, așteaptă cu nerăbdare meciul de sâmbătă, din optimile Europeanului, contra Franței 

Naționala feminină de volei a României se află în fața meciului anului: optimea de finală a Campionatului European, contra Franței. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00 și se va disputa la Florența.

Cu obiectivul ieșirii din grupele Europenelor îndeplinit, naționala feminină abordează meciul cu Franța lipsită de presiunea rezultatului. Voleibalistele noastre știu că sunt la doar trei seturi distanță de sferturile de finală și sunt decise să dea totul pe teren sâmbătă seară. Pentru a ajunge aici, ele au trecut cu 3-1 de Croația și cu 3-2 de Bosnia-Herțegovina, pierdut cu 2-3 meciurile cu Elveția și Bulgaria și cu 0-3 întâlnirea cu deținătoarea titlului, Italia.

Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, spune că are mare încredere în fetele noastre.

„Am așteptări destul de mari. De felul meu sunt optimist, sper să-l transmit și fetelor. Franța e o echipă cu care te poți bate. Poți fi egalul ei dacă nu faci greșeli. Echipa României nu e una care are carențe pe anumite compartimente. Problema e doar de concentrarea fetelor, de dorința de a se califica și de a-și înlătura emoțiile, indiferent de echipa cu care joacă. Acum, în cazul nostru, vorbim de Franța, o echipă abordabilă, ăsta e adevărul. Deci, eu sper” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

În  luptă pentru calificarea la Campionatul Mondial 

După ce formatul de calificare la Campionatul Mondial s-a schimbat, mărindu-se, de asemenea, numărul echipelor participante, România este „în cărți” pentru prinderea unui loc la întrecerea care din 2023 se va disputa din doi în doi ani. Acum pe locul 32 în lume – poziția în clasamentul mondial e un criteriu decisiv de calificare – echipa noastră ar putea avansa câteva poziții dacă va învinge Franța.

„O victorie ne-ar apropia foarte mult de Campionatul Mondial, pentru că în volei este ca în tenis, dacă învingi o echipă cotată bine primești foarte multe puncte, care te ajută să urci în clasament. Noi am luat multe puncte prin victoria din grupă, cu Croația, dar irosit apoi în eșecul cu Elveția. Dar cu o victorie în fața Franței am putea urca mult mai mult” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Chiar dacă în volei primele acordate sportivilor sunt mult mai mici decât la fotbal, jucătoarele noastre au aflat deja că vor fi recompensate pentru fiecare performanță pe care o obțin la Campionatul European.

„La începutul competiției, în prima zi când am ajuns, au primit informația că au un bonus pentru că au ajuns să joace în grupă, iar prin ieșirea din grupă vor mai avea încă un bonus, asa că sunt motivate financiar. Ne-am făcut datoria, au stat o vară, s-au pregătit, au luptat, au transpirat, au avut emoții, au participat în Golden League, e normal să vină și motivația asta financiară” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Naționala masculină a României debutează pe 30 august la Europene 

De săptămâna viitoare, vor intra în scenă și componenții naționalei masculine. Ei vor debuta la Campionatul European pe 30 august, contra Portugaliei, într-o grupă din care mai fac parte campioana olimpică, Franța, câștigătoarea Golden League, Turcia, Portugalia, Grecia și țara gazdă a grupei D, Israel. Obiectivul tricolorilor este de a se clasa pe unul din primele patru locuri și de a se califica astfel în optimile de finală ale competiției.

„Și băieții, care și fetele, au puterea și știința și priceperea să iasă din grupă. Obiectivul e același ca în cazul naționalei feminine, și anume disputarea optimilor de finală. Cred că se poate atinge, știind acum echipele cu care ne vom duela. O parte le-am avut ca adversare în Golden League, Portugalia și Turcia, eu cred că se poate realiza. Mi-a plăcut felul în care s-au pregătit, în care s-au angrenat în antrenamente, în care au evoluat în amicale. Sunt șanse de calificare și sper că le vor fructifica și că vom ajunge și cu băieții în optimile de finală” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *