De la masa de joc, la birou! Eliza Samara, aleasă să reprezinte sportivii din întreaga lume: „ Inițial, m-am speriat!”

305 0

Multipla campioană europeană la tenis de masă, Eliza a obținut 75% din voturile jucătorilor de la această disciplină și va face parte din Comisia Sportivilor ITTF, având șanse uriașe să devină prima femeie președinte din fruntea comisiei.

Românca a adunat 212 voturi din 283 și recunoaște că nu-i trecea prin cap că va fi lider detașat.

„Când am zis că vreau să candidez mă gândeam că voi fi în primii 8, dar nu-mi imaginam că voi fi prima, cu șanse foarte mari să fiu chiar președintele comisiei. Este un pas foarte important pentru cariera mea, nu mă așteptăm să primesc atât de multe voturi, mă bucur foarte mult. Mi-au trimis mulți sportivi mesaje, m-au felicitat și mi-au spus că un om mai corect, cinstit și potrivit nu există pentru acest post” – Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

La începutul lui decembrie, la Amman, are loc Congresul ITTF, în care se va stabili cine vor fi cei 2 președinți ai Comisiei sportivilor pentru următorii 4 ani.

Componenta naționalei României, Eliza nu va lăsa deoparte sportul la nivel înalt, chiar dacă noua poziție îi va consuma din timp.

„Nu vreau să mă abat de la cariera mea, vreau să mai joc până cel puțin la JO Paris, dar, pe de altă parte, trebuie să particip la ședințe, la congrese, să țin legătura cu toți sportivii care au probleme. Spre norocul meu, pentru că încă activez, știu foarte bine ce probleme și nevoi avem, așa că, măcar din acest punct de vedere, îmi va fi mai ușor. Mă regăsesc mai mult la masa de joc, unde sunt doar eu cu mine și unde știu ce am de făcut. Eu la birou, este altceva, voi avea alte responsabilități, voi asculta orice nevoie a sportivilor.

” – Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

Succesul Elizei Samara reprezintă un boost de imagine și pentru Federația Română de Tenis de Masă.

„Este un lucru foarte mare și pentru FRTM. Le mulțumesc foarte mult de tot sprijinul pe care mi l-au acordat, suntem o echipă și în afara mesei de joc, și pe alt plan. Le mulțumesc și colegilor pentru că m-au votat și au fost alături de mine” – Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *