Parcul Naţional Buila-Vânturariţa

2440 0
Se poate ajunge din Baile Olanesti prin localitatea Cheia.
🟧 Cu aproximativ 4200 hectare suprafață, Romsilva-Parcul Naţional Buila-Vânturariţa este cel mai mic parc din 🇷🇴, dar este și unul cu cele mai spectaculoase și sălbatice locuri de văzut.
🟩Parcul cuprinde creasta calcaroasă a Masivului Buila-Vânturariţa, cu o lungime de aproximativ 14 kilometri, de la vest de Cheile Bistriţei vâlcene, până la est de Cheile Olăneşti. Pentru că zona este una greu accesibilă, s-au păstrat nealterate numeroase elemente ale patrimoniului natural.
🟨Cheile Bistriţei sunt cel mai cunoscut sector, spectaculoase prin faptul că sunt foarte înguste. În zonă au fost cartate peste 120 de peşteri, dar singurele vizitabile sunt Peştera Sfântului Grigorie Decapolitul sau Peştera Liliecilor şi Peştera Urşilor. Potenţialul turistic este unul deosebit.
ℹ️În parc au fost amenajate 19 trasee turistice, dintre care trei trasee tematice. Acestora li se adaugă aproximativ o sută de trasee de căţărare, printre cele mai dificile din Europa.
ℹ️Parcul Naţional Buila-Vânturariţa este situat în județul Vâlcea, în sudul Munților Căpățânii, și cuprinde creasta calcaroasă liniară a Masivului Buila – Vânturarița. Parcul are o suprafață de 4.186 de hectare, ‼️ 3.868 fiind păduri 🌲🌳🌲
📸 Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *