Dragoș Pîslaru, europarlamentar REPER: “Oportunitățile europene îi pot ajuta pe tineri să se dezvolte, iar proiectul REPER Youth este pentru ei”

695 0

Marți, 26 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, europarlamentarul Renew Europe, Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER, a vorbit într-o conferință de presă  despre alternativa pe care o oferă partidul în județul nostru, dar și despre oportunitățile tinerilor prin proiectul REPER Youth.

Orașul nostru este perceput ca un loc plin de istorie și tradiție, dar și ca un loc din care tinerii au plecat, din păcate. Proiectul REPER Youth poate fi privit o poartă către oportunități europene ce pot schimba viețile tinerilor din oraș, care vor avea acces la toate resursele necesare pentru a-și construi propriile povești de succes.

A avut loc și o întâlnire cu organizațiile de tineret din Râmnicu Vâlcea, în care s-a discutat despre faptul că vom avea 400 de milioane de euro finanțare în Programul Educație și Ocupare (PEO), bani care sunt destinați centrelor de tineret și lucrătorilor de tineret. Dragoș Pîslaru a punctat faptul că a lucrat la acest program și a oferit tot sprijinul pentru proiecte și pentru o mai bună retenție a tinerilor.

REPER Youth și vânătoarea de comori

Cel mai așteptat moment al zilei a fost organizat în parteneriat cu Liv Tu Visit Your City. Este vorba despre „Vânătoarea de comori – Descoperă Europa din Vâlcea”, parte a proiectului de promovare a oportunităților europene pentru tineret, finanțat de Parlamentul European, precum și a programului național REPER & Renew Europe – “Caravana tinerilor”.

“În grupul politic RENEW, eu dețin poziția de copreședinte pentru tineret și am venit să susțin o campanie a tinerilor din partid – REPER Youth, pentru o cunoaștere cât mai bună a Uniunii Europene. Oportunitățile europene îi pot ajuta pe tineri să se dezvolte, iar proiectul REPER Youth este pentru ei. În Treasure Hunt am încercat să legăm patrimoniul cultural din Râmnicu Vâlcea de câte un obiectiv al Uniunii Europene – Erasmus+, Creative Europe, LIFE, programul legat de cetățenie activă. Și am folosit acest pretext, de a ne juca cu un grup de 40 de tineri, a fost fascinant pentru mine, cel puțin. I-am împărțit în echipe și s-au perindat prin diverse locuri unde, pe lângă a afla căt mai mult  despre obiectivele și patrimoniul cultural al orașului, au fost provocați să afle mai multe despre Uniunea Europeană”, a declarat Dragoș Pîslaru.

Alternativa REPER în Vâlcea

Dragoș Pîslaru a mai precizat că partidul pe care-l conduce împreună cu Ramona Strugariu, de asemenea europarlamentar, are, în prezent, peste 2.000 de membri la nivelul întregii ţări și a declarat:

” În primul rând, pot să vă spun că avem o filială locală care crește și, conform statutului, are o autonomie de decizie. Noi nu avem o chestiune de decizie în plic în care, de la nivel central le spunem colegilor din Vâlcea ce trebuie să facă și nici nu punem oamenii pe liste din pix. Procedura în acest moment presupune o colaborare între Filiala REPER Vâlcea şi Biroul Naţional şi sunt convins că va exista o evaluare locală cu privire la ce se întâmplă. Vom avea sondaje care vor defini candidaţii, avem un concept pe care îl cunoaşteţi, de primaries, în care înaintea stabilirii candidatului vom avea o mică competiţie internă. Există posibilitatea să fie şi o competiţie primaries extern, în sensul în care să poţi să atragi şi persoane care nu sunt afiliate politic şi, în condiţiile în care se demonstrează că au cea mai mare tracţiune, să susținem chiar candidaţi independenţi într-o primă fază, pe care apoi să îi primim în partid. Vâlcenii au ocazia să ne viziteze, avem cabinetul de europarlamentar al Ramonei Strugariu care este deschis permanent, așa că îi așteptăm cu drag.”

Avem nevoie de oameni rezonabili, profesioniști și curajoși, cu o viziune a unei Românii pe care ne-o dorim cu toții

“După ce am văzut că în zona politică sunt numai certuri interne, noi am decis că avem un drum propriu. Este nevoie de un narativ pozitiv despre cum ar putea să arate o Românie modernă, europeană, vrem să lucrăm pentru ca oamenilor să le meargă mai bine. Cred că lumea s-a cam săturat de isterii politice, de extremisme și de nostalgii comuniste. Este nevoie de oameni rezonabili, profesioniști și curajoși, cu o viziune a unei Românii pe care ne-o dorim cu toții. Avem de departe cea mai robustă echipă, ca şi lucruri realizate, la nivelul Parlamentului European. Am avut un sondaj în timpul verii care ne plasează la 4 %, aproape de pragul electoral pentru alegerile europarlamentare cel puţin. Atâta timp cât indiciile sunt că pentru acest tip de alegeri depăşim pragul pe cont propriu, suntem încrezători că nu este nevoie să mai facem alte alianţe. Suntem într-o campanie activă de recrutare și într-un proces de consolidare, iar speranţa noastră este că terminăm procesul de construcţie a tuturor filialelor judeţene şi în municipiile mari până la sfârşitul lunii octombrie. Şi, da, vom participa în toate tururile de alegeri, chiar dacă acum lucrurile nu stau foarte bine pentru noi, ceea ce este firesc la început. ”, a mai declarat Dragoș Pîslaru referindu-se la anul electoral 2024.

 

S.Popescu

 

 

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *