La Râmnicu Vâlcea, cu dr. Ioannis Filippatos, președinte al EUBC

428 0
Președintele Confederației Europene de Box (EUBC) Ioannis Filippatos vorbește foarte bine limba română. Este medic și a studiat la facultatea de profil din Iași. Ne-am întâlnit recent la Râmnicu Vâlcea. Dr. Ioannis Filippatos este dintre cei cărora le place să vadă cum stau lucrurile în acest domeniu mergând personal la fața locului unde se desfășoară competițiile sportive. A poposit în municipiul nostru în drum spre Muntenegru, unde sportivii își dispută chiar acum Cupa EUBC. Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, fostul meu coleg din Parlamentul României, nu e străin de această întrevedere.
La Râmnicu Vâlcea, am discutat cu președintele Ioannis Filippatos despre găzduirea în viitorul apropiat a Campionatelor balcanice pentru juniori în sala sporturilor de aici, în care, se știe, s-au mai organizat și alte competiții sportive de nivel european. I-am vorbit despre Râmnicu Vâlcea ca despre o adevărată capitală a handbalului românesc și despre pasiunea publicului vâlcean pentru sporturile de sală, în primul rând.
O gală de box va fi o mare provocare în acest sens. Cele mai mari pasiuni pentru întrecerile sportive s-au consumat și se consumă, la noi în oraș, în sala sporturilor Traian. I-am putut oferi multe amănunte de la aceste competiții, eu fiind nelipsit de la meciurile internaționale ale handbalistelor noastre.
A fost încântat să audă că sunt dintre cei care au inițiat în Parlamentul României mai multe modificări legislative menite să reglementeze mai clar situația contractuală a personalului angajat în cluburile sportive și să ajute la viața de după activitatea competițională a medaliaților internaționali și a antrenorilor lor.
Întâlnirea mea cu dr. Ioannis Filippatos, președinte al Confederației Europene de Box (EUBC) a fost pentru amândoi un prilej de schimb de informații care ne pot ajuta să colaborăm în viitor la desfășurarea în bune condiții a evenimentelor sportive organizate de Confederația Europeană de Box în România. Pe pagina de socializare a Confederației Europene de Box a apărut o postare despre întâlnirea de la Râmnicu Vâlcea pe care o reiau și eu aici, cu mare încântare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *