A treia duminică a lunii octombrie am petrecut-o împreuna cu doamna inspector general #MihaelaAndreianu,

905 0
la Fârtățești, unde oamenii de cultură ai meleagurilor vâlcene au comemorat personalitatea și aportul muzical al lui Mircea Buciu.
🎼🎼Între marile personalităţi ale culturii române, un loc deosebit îl ocupă şi cântăreţul de operă, bas, o voce unică și inegalabilă, Mircea Buciu. S-a născut în Dozeşti, comuna Fârtățești, judeţul Vâlcea, la data de 7 februarie 1907, inițial și-a dorit o carieră religioasă, fiind absolvent al Seminarului teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea. În anul 1932 se înscrie la Conservatorul de Muzică şi la Facultatea de Teologie din Bucureşti. În anul 1941 s-a angajat la Opera Română din Bucureşti, debutând în rolul Radames din Aida. Vocea lui puternică şi caldă a fost auzită în Rigoletto, rolul Rigoletto, în Faust, rolul Mefisto, în Rusalca, rolul Morarul, în Boris Gudunov, rolul Boris, în Ivan Susanin, rolul Ivan, în Trubadurul, rolul Fernando etc. În ultima perioadă a vieţii sale a fost profesor la Şcoala Populară de Artă şi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.
🎓🎓În cadrul celei de-a doua ediții a festivalului omagial, fiul său, profesor dr. universitar Dan Buciu, a primit titlul de cetățean de onoare, iar Căminul Cultural din satul Dozeşti, care poartă numele marelui artist acum se mândrește cu un basorelief care-l înfățișează.
📌Îl felicit pe domnul primar Nicolae Voicescu și instituțiile partenere pentru ambiția de a promova valorile locale, prin intermediul unui eveniment deosebit, care păstrează vie amintirea uneia din marile personalități, Mircea Buciu.

Articole asemănătoare

Vești bune de la Senat!

Postat de - 24 septembrie, 2024 0
FacebookTwitter Astăzi, am votat în Senat un proiect esențial pentru finanțarea spitalelor publice, care permite autorităților locale să finanțeze unitățile…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *