Agenția de Dezvoltare Regională Vest a realizat plăți în valoare de 663 milioane euro pentru dezvoltarea regiunii

397 0

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, a participat la întrunirea Consiliului unde s-au prezentat rezultatele Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Regiunea Vest a depășit suma alocată prin POR 2014-2020, de 643.65 milioane euro, alocată din Fondul European de Dezvoltare Regională și de la Bugetul de Stat. În momentul de față, a transmis liberalul, s-au efectuat plăți în valoare de 663.57 milioane euro.

Regiunea Vest a României a ajuns în 10 ani de la 52% la 75% din media Uniunii Europene în ceea ce privește PIB, Alin Nica precizând că în acest mod s-au demonstrat că obiectivele de dezvoltare stabilite la nivel regional au fost atinse.

„Am dat startul unei toamne fierbinți pentru beneficiarii care doresc să obțină finanțări prin Programul Regional Vest, dar și prin celelalte programe ce vor fi gestionale de ADR Vest în perioada 2021-2027.

Avem un Program Regional ambițios prin care ne dorim ca la orizontul anilor 2030 să devenim una dintre cele mai competitive și dezvoltate regiuni nu doar din România, ci și din Europa”, a adăugat președintele CJ Timiș și președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest.

 

Sursa: Alin Nica

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *