Educația Agricolă Modernizată: 15 licee beneficiază de granturile ”Mândru să fiu Fermier'”, oferite de World Vision România și BNP Paribas Leasing Solutions în cadrul celui de-al doilea an de parteneriat

260 0

 

București, 19 octombrie 2023: World Vision România și BNP Paribas Leasing Solutions continuă să inoveze învățământul agricol, pentru a-l face mai atractiv pentru tineri, în cadrul celui de-al doilea an de parteneriat.

15 licee au fost declarate câștigătoare ale granturilor „Mândru să fiu Fermier”, care promovează Agricultura 4.0, oferite de fundația World Vision România cu sprijinul BNP Paribas Leasing Solutions.

Aceste granturi de peste 30 000 € au venit în sprijinul celor 15 licee agricole pentru achiziționarea de echipamente de calitate, dar și pentru organizarea vizitelor de studiu ale elevilor la ferme sau agribusiness-uri care aplică tehnologii inovatoare și sustenabile. Mai mult, peste 50 de elevi și profesori de specialitate din cadrul celor 15 licee vor participa la un simpozion de specialitate pe zona agricolă în cadrul proiectului, actiune demarată în colaborare cu Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași.

Mai exact, toate cele 15 licee agricole implicate în proiect au făcut achiziții de echipamente necesare pentru a efectua experimente și demonstrații practice, sporind astfel capacitatea de învățare a elevilor. De la umidometru profesional, anemometru, termometru-pluviometru și pH-metru (pentru verificarea acidităţii solului) la aparate pentru determinarea calității aerului și stații meteo cu senzori exteriori.

În același timp, până la finalul anului, peste 200 de liceeni și 30 profesori din licee au avut oportunitatea de a vizita peste 20 de ferme agricole care utilizează tehnologii moderne, oferindu-le o înțelegere aprofundată a beneficiilor aduse de Agricultura 4.0 (bazată pe tehnologie avansată și sustenabilitate

În suplimentarea grantului oferit, World Vision România, cu finanțare oferită de către BNP Paribas Leasing Solutions, va sprijini peste 50 de elevi și profesori să participe la Simpozionul Agricultura 4.0. Evenimentul va avea loc în perioada 26 – 27 octombrie 2023, la Iași.

„Suntem încântați să vedem că eforturile noastre comune cu BNP Paribas Leasing Solutions au făcut o diferență palpabilă în educația agricolă din România. Prin granturile ‘Mândru să fiu Fermier’, nu doar că am dotat liceele cu echipamente esențiale, dar am creat și o punte între teoria agricolă și practica inovatoare din domeniu. Tinerii fermieri și profesorii lor au avut ocazia să exploreze, în mod direct, beneficiile Agriculturii 4.0, accelerând astfel adoptarea tehnicilor moderne și sustenabile în comunitățile noastre. Întregul proces reprezintă o investiție în viitorul agricol al țării noastre și ne bucurăm să fim parte din această schimbare pozitivă” a declarat Crenguța Bărbosu, Senior Program Manager în cadrul Fundației World Vision România.

„Rezultatele primei ediții ale proiectului « Mândru să fiu Fermier » ne-au determinat să continuăm, pentru al doilea an, susținerea tinerilor liceeni aflați în explorarea cunoștintelor agricole. BNP Paribas Leasing Solutions încurajează tinerii să îmbrățișeze agricultura sustenabilă, și o educație total nouă, bazată pe un sistem prietenos cu mediul și cu schimbările climatice.” a menționat Anca Mitroi, Director Comercial BNP Paribas Leasing Solutions România.

Prin oferirea unor unelte moderne și experiențe educaționale valoroase liceelor, inițiativa „Mândru să fiu fermier” va dezvolta semnificativ educația pentru sustenabilitate în agricultură pentru tânăra generație. Proiectul se derulează in 10 județe: Cluj, Galați, Iași, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani și Ilfov.

***

 

Despre pachetul educațional inovator Agricultura durabilă și Agricultura 4.0.

 

World Vision România, în cadrul Consorțiului Creștem prin Educație Agricolă, a elaborat un modul educațional inovator despre Agricultura durabilă și Agricultura 4.0. Planurile de lecție, însoțite de filme și prezentări familiarizează elevii cu cele mai importante concepte ale agriculturii durabile. Elevii învață despre cum bunele practici de management în agricultură influențează producția de hrană reducând impactul asupra mediului și îmbunătățind calitatea vieții oamenilor. Pachetul educațional poate fi găsit pe site-ul Programului ”Creștem prin Educație Agricolă”: https://educatieagricola.ro/programe-si-resurse/resurse/.

 

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educație, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România, am ajutat peste 800.000 de copii și adulți, în aproape 800 de comunități din 40 județe.

 

 

Despre BNP Paribas Leasing Solutions

BNP Paribas Leasing Solutions ofera soluții eficiente de finanțare a echipamentelor în sectoare cheie, inclusiv agricultură, construcții, transport, manipularea materialelor, IT&C, echipamente medicale și tehnologie verde. Pe baza istoriei noastre de 70 de ani, partenerii și clienții noștri se bazează pe expertiza noastră de piață și serviciile oferite pentru a-și accelera creșterea, transformarea și tranziția către o economie circulară cu carbon scăzut. Suntem prezenți în 17 țări din Europa si Turcia, având angajați peste 3.700 de experți. Oferim, în plus, soluții de finanțare a furnizorilor în SUA și Canada în parteneriat cu Banca Montréal și în China prin Jiangsu Financial Leasing. În 2022, am creditat peste 14 miliarde euro prin finanțarea activelor, iar în prezent gestionam un portofoliu de active finanțate prin leasing în valoare de 38 miliarde euro. BNP Paribas Leasing Solutions este deținuta în întregime de BNP Paribas si face parte din cadrul diviziei Commercial, Personal Banking & Services a Grupului.

Pentru mai multe informații, vizitați www.leasingsolutions.bnpparibas.ro/

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *