Deschiderea oficială a Salonului Național de Artă Contemporană 2023

280 0

Comunicat de Presă

 

 

Aflat la a 5-a ediție, Salonul Național de Artă Contemporană, care se desfășoară în mai multe galerii bucureștene în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, sub egida Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergură ce reunește artiști din toate filialele Uniunii Artiștilor Plastici din România, fiind o oglindă a artei vizuale românești actuale, manifestată în tehnici și expresii diverse.

 

Deschiderea oficială va avea loc la Combinatul Fondului Plastic, un nucleu reprezentativ al Salonului Național de Artă Contemporană, în data de 31 octombrie, ora 18, la Galeria S.E.N.A.T., în prezența oficialităților din domeniul culturii, a reprezentanților Uniunii Artiștilor Plastici din România, a artiștilor și curatorilor expozițiilor, precum și a partenerilor și sponsorilor care s-au alăturat acestui demers de promovare și susținere a artei contemporane.

 

Galeriile în care se desfășoară Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC 2023) sunt: Simeza, Centrul Artelor Vizuale, Orizont, Galeriile de Artă ale Academiei Române, Design 15, cât și sălile Muzeului Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, Muzeului Național al Literaturii Române, Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” și galeriile din cadrul Combinatului Fondului Plastic: S.E.N.A.T., UNAgaleria, IOMO, The Institute, Art Safe.

 

Echipa de curatori a fost formată din artiști și critici de artă: Ion Anghel, Mihai Băncilă, Luiza Barcan, Anca Boeriu, Corina Duma, Elena Bobi Dumitrescu, Ruxandra Dreptu, Dorina Horătău, Mădălina Mirea, Ana Negoiță, Maria Pașc, Diana Roman, Alexandra Runcan, Ileana Ștefănescu.

 

Curator general: Ruxandra Dreptu

Coordonator proiect: Petru Lucaci

 

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă.

Articole asemănătoare

Serbarea guvernamentală

Postat de - 2 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterSerbarea guvernamentală care s-a ţinut la descoperirea statuei lui Ştefan V cel Mare (1456-1504) a dat ocazie la oarecari estravaganţe…

Când ne-aducem aminte

Postat de - 20 august, 2020 0
FacebookTwitterCând ne-aducem aminte de bunul simţ de – odinioară a poporului nostru, ne atmosferizăm oarecum c-o altă epocă, plină de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *