Președintele României a promulgat astăzi una dintre inițiativele mele legislative

387 0
Am scris la timpul potrivit despre această inițiativă legislativă. Este cea pe care am redactat-o pentru a reformare procedeul de numire a persoanei care asigură comanda Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne. Sunt foarte mândru de această inițiativă pentru că ea înlătură posibilitatea de a fi numit cineva într-un asemenea post după bunul plac al unei singure persoane, fără niciun mijloc de control. În concret, am introdus în mecanismul de ocupare a unui asemenea post Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
Am relatat la vremea depunerii inițiativei în Parlamentul României și de pe traseul avizelor de care a avut nevoie în mai multe comisii de specialitate. Am povestit cum a ajuns, în plen, la votul final și satisfacția pe care am avut-o la primirea acestui vot atât de important.
Site-ul Știri pe surse vorbește astăzi despre promulgarea acestei modificări legislative, astăzi, 3 noiembrie 2023, prin semnătura președintelui României. Începând de acum, procedeul de numire în această funcție se face cu avizul Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Puteți citi știrea publicată de stiripesurse.ro (Şeful serviciului secret al MAI va fi numit cu avizul CSAT (stiripesurse.ro). Pentru bună și completă amintire, am atașat aici și paginile inițiativei mele legislative.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *